Ingredienser - (4 personer):
1 squash
1½ ltr. vand
salt
peber
3 gulerødder
4 kartofler
300 gr. hakket oksekød (max 10%)
1 løg
1 ds. hakkede tomater
½ bdt. persille
presset hvidløg efter smag
evt. ½ g safran
1 dl yoghurt
evt. revet ost
Fremgangsmåde:
Skræl squashen, riv den groft og kog den i vandet i nogle minutter. Tilsæt salt og peber
samt revne gulerødder og kartofler. Lad herefter suppen koge i ca. 10 min.
Svits oksekødet kortvarigt sammen med hakkede løg til kødet har skiftet farve. Tilsæt to-
mater , salt og peber.
Når suppen har kogt i 10 min., tilsættes kødsaucen, og det hele varmes godt igennem.
Tilsæt hakket persille og presset hvidløg og smag til med salt og peber. Bland evt. yoghurt
i suppen ved servering og drys evt. med revet ost.
Grønsagsblanding:
250 gr. svampe
2 porrer
2 røde peberfrugter
ca. 80 gr. chorizopølse
2 spsk. olie
salt og peber
Kold citronsauce:
2½ dl. græsk yoghurt 10%
ca. ½ spsk. citronsaft
½ tsk. revet citronskal (økologisk)
1 dl hakket bredbladet persille
salt og citronpeber
Tilbehør:
Kartofler
Fremgangsmåde:
Grønsagsblanding:
Opvarm ovnen til 180 gr.
Rens svampene og porrerne og skær dem i henholdsvis terninger og tynde ringe. Flæk
peberfrugterne, fjern indmaden og skær frugterne i terninger. Sautér det hele i olien,
til grønsagerne er møre. Smag til med salt og peber.
Fisk:
Dup kullerfileterne tørre, krydr med salt og peber og skær dem i mindre stykker. Læg
fiskestykkerne i et smurt, ovnfast fad. Fordel grønsagsblandingen herover og sæt fadet
i den varme ovn i ca. 10 min., til fisken er mør.
Kold citronsauce:
Rør ingredienserne sammen. Smag til med salt og citronpeber.
Foto: (ukendt).
Majsboller med løg og kerner
Ingredienser - (16-18 stk.):
2 mellemstore, hakkede løg
50 gr. gær
4 dl. lunt vand
2 dl. kærnemælk eller drikkeyoghurt naturel
½ dl. rapsolie
200 gr. majsmel
2 dl. blandede kerner (hvede, rug, sesam)
ca. 700 gr. hvedemel
Fremgangsmåde:
Damp løgene møre i en smule vand og lad dem dryppe godt af. Rør gæren ud i 4 dl. lunt
vand og tilsæt derpå løg, kærnemælk og olie. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen
sammen.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 35-45 min. Slå den ned og tril den til 2 tykke pølser,
der skal hvile i et par minutter.
Form derefter dejen til 16-18 boller og læg disse på en plade med bagepapir. Drys bollerne
med lidt mel og lad dem efterhæve i ca. 15 min. Bag dem ved 200 gr., til de er smukt gyldne
(ca. 15 min).