Madlavning for mænd  ·  Muldbjergskolen - Forår 2005




Foto: © Steen Folsted.


Ristede Skagens Rejer og krebs med urter.

Fremgangsmåde:
Friske grøntsager skæres i tern og ristes af på panden. Tilsæt syltede hvidløg og chilli.
Rejer og krebsehaler vendes i til sidst og serveres straks med lun flutes.




Foto: © Steen Folsted.


Ungarsk Gullasch-Suppe

Fremgangsmåde:
Oksekød og løg krydret med paprika, kommen, hvidløg og tomat, serveret i fonden med (kartoffelmos à part).

350 g løg
50 g rent fedt
1 kg oksekød af underbov el. lign.
ca. 25 g sød paprika
ca. 1/2 dl. tomatpuré
1 fed hvidløg
1/4 tsk. kommen
3 store kartofler

De fintsnittede løg sauteres i fedtet, kødet skæres i tern på ca. 2 cm. og sauteres med,
krydres med salt og paprika, tilsættes vand så det står halvt op ad kødet, samt tomatpuré. Kartoflerne skæres i tern og koges med.

Kødet koges mørt ved svag varme, tilsættes finthakket hvidløg og kommen, umiddelbart før kødet er mørt.

Retten kan evt. jævnes let med beurre manièr (smørbolde), smages til med salt og peber.

Serveres i Suppe-kop eller dyb tallerken med en top af Creme Fraice.



Foto: © Steen Folsted.





[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 2. februar 2005