Vagtler rengøres og skylles, duppes tørre i køkkenrulle. Fyldes med hakket østershatte,
æble og løg.
Brunes af i casserolle i lidt olie, hæld lidt vand på så vagtlerne dækkes halvt - der tilsættes
ligeledes en sjat portvin og evt. rester af fyldet.
Simre under låg i ca. 30 - 40 min. Vagtlerne
tages op af casserollen og fonden jævnes og sigtes, smages til med fløde.
Garniture:
Dampet broccoli, ½ grillet tomat.
Ovnbagt pastinak:
Pastinak skæres i 1/4 - krydres med gurkemeje, salt, peber - hældes vand på og bages i
ovnen i 40 min. ved 190 gr.
½ ltr. vand
1 pk. gær
lidt olie, salt, mel og hakkede valnødder.
Det hele æltes sammen til en lind dej, som skal hæve i ca. 20 min. - rulles ud til flutes
og skal igen hæve - nu i ca. 15. min.
Bages herefter i ovnen i ca. 18 - 20 min. ved 190 gr.