Madlavning for mænd  ·  Muldbjergskolen - Forår 2005




Foto: © Steen Folsted.


Indbagt svinemørbrad i butterdej med hakket champignon
samt tårn af rodfrugter, rosti-kartofler og pandesauce.


Fremgangsmåde:
Mørbrad skæres i 2 – 3 bøffer, stilles på højkant og bankes let, brunes af på panden sammen med hakket champignon, krydderurter og hvidløg, tages af panden og køles af. Pakkes ind i butterdej og gøres færdig i ovn ved 210 gr. i ca. 10 min.

Tårn af rodfrugter:
Rodfrugter skæres i små tern, sauteres af på panden, krydres med salt og peber – presses i cylinderforme og varmes i ovn.




Foto: © Steen Folsted.

Rosti-kartofler

Fremgangsmåde:
3 bagekartofler rives på rivejern, tilsæt 1 løg, lidt rosmarin – presses til små pandekager og steges af hurtigt – ellers bliver de mørke.





Foto: © Steen Folsted.


Appelsinfromage med chokoladepynt, frisk frugt og flødeskum.

Fremgangsmåde:
½ ltr. fløde piskes til skum.
3 æggeblommer, 40 gr. sukker samt lidt vanille sukker piskes helt hvidt.

5 blade husblas blødes op i koldt vand, presses tørre og tilsættes 1 dl. appelsinsaft og smeltes over svag varme – må ikke koge.

Flødeskum og de piskede æggeblommer blandes og tilsættes den smeltede husblas. Hældes i portions-skåle og på køl.

Chokoladeknapper smeltes og mønstre laves på bagepapir – bruges som pynt. Kan også pyntes med frisk frugt og flødeskum.


[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 26. januar 2005