
Foto: © Steen Folsted
Honning glaseret røget lakserose på spinatbund
Ingredienser (4 pers.):
Røget laks
8 skiver røget laks
2 spsk dijon sennep
2 spsk honning
2 skiver laks rulles sammen til en rose, de sættes på en bageplade og smøres med en
blanding af sennep og honning.
Sættes under grillen(i ovnen) til de er gyldne.
Stuvet spinat
800 g frossen spinat
1 løg, grofthakket
evt 1 fed hvidløg, presset
10 g smør
2 dl fløde
muskat, salt, peber
Tø spinaten op, og pres den let for væde.
Sauter løg og hvidløg let i smør til de er gennemsigtige. Tilsæt spinat og fløde, og lad
det koge ind.
Smag til med salt, peber og muskat.
Lakserosen anrettes oven på en bund af det stuvede spinat her til serveres groft brød.

Foto: © Steen Folsted
Svinekotelet med ring af jordskok- og kartoffelmos med svamperagout
Ingredienser (4 pers.):
4 koteletter
200 g kartofler
200 g jordskokker
100 g smør
3 æggeblommer
Salt og peber
200 g svampe
½ rødløg
4 cl portvin
2 dl fløde
Fremgangsmåde:
Koteletterne steges på begge sider og krydres. Kartofler og jordskokker koges i vand uden
salt til de er helt møre. Tilsættes smør og æg og laves til mos. Smages til.
Svampe skæres i tynde skiver og svitses sammen med rødløg. Blandingen tilsættes portvin
og fløde og koges ind. Smages til.
Mosen sprøjtes rundt på koteletternes kant og koteletterne sættes i ovn ved 200 grader til
mosen har fået farve.
De tages ud af ovnen og svampe-ragout placeres midt på koteletterne.
Serveres evt. med salat.
Hasselback gulerødder
Ingredienser (4 pers.):
8 gulerødder
Olivenolie
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Skræl og vask gulerødderne. Skær dybe ridser i gulerødderne, pensel dem med olivenolie og
drys dem med salt og peber. Bag gulerødderne ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Server varme f.eks til kød.
[ Tilbage ]

Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|