Svinebryst rullet med tørrede abrikoser, citrus og løg
Fremgangsmåde:
1½ kg svinebryst
300 g tørrede abrikoser
1 rød grapefrugt
1 løg
Reven skal af citron
Salt, hvid peber
Hak abrikoserne groft. Skræl og skær grapefrugten i små stykker.
Bland abrikoser, grapefrugt og hakket løg med reven citronskal og krydr
godt med salt og peber.
Bred svinebrystet ud, fordel fyldet i den ene ende og rul kødet fast omkrig fyldet.
Snør med kødsnor.
Læg stegen i et ildfast fad og kom lidt vand i bunden. Steg i ovnen ved 170 gr. i ca. 1 - 1½ time.
Dryp af og til og vend også gerne stegen så den får sprød stegeskorpe.
Til disse fastelavnsboller er anvendt butterdej i stedet for den mere almindelige wiener-
brødsdej eller bolledej, fordi det er nemmere og samtidig giver en luftig og let fastelavns-
bolle.
Fremgangsmåde:
500 g butterdej
1 æg
2 spsk. flormelis
Skær butterdejen i 36 firkanter á ca. 4 x 4 cm.
Fordel de 2 slags fyld på butterdejsfirkanterne - og luk siderne godt omkring fyldet.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad.
Pensl med pisket æg og bag ved 180 gr. i 7-10 minutter.
Lad bollerne køle af og drys med flormelis, lige inden de serveres med god kaffe og
cognac
2 X fyld:
1. Fastelavnsboller med marcipan og nødder:
200 g marcipan
50 g valnødder
½ stang vanille
Rør marcipanen med hakkede valnødder og vanillekorn.
2. Fastelavnsboller med créme, appelsin og kardemomme:
3 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. sukker
½ ltr. piskefløde
1 knust fed hvidløg
50 gram smør ( eller pande stege fedt )
1 stk. oksebouillon terning
1 tesk. knust rosmarin ( Det man normalt kan købe skal knuses eller fint-hakkes før brug )
½ tesk. karry
½-1 kaffe kop whisky efter behag ( Husk nu der ikke stod te krus )
½ kaffe kop ketchup
2 spsk. smoked BBQ sauce ( Lidt røgkrydderi kan bruges i stedet for. Kan også undlades
hvis man benytter variationen eller evt. har gemt noget røget bacon fedt )
2 spsk. sød chili sauce ( Linghams er god )
2 spsk. pudder sukker
Salt
Peber
Tilsæt whisky, ketchup, smoked BBQ sauce, chili sauce, pudder sukker, og smag til med salt
og peber. Kog op under konstant omrøring..
Variation:
Til erstatning for 50 gr smør ( eller pande stege fedt ) benyttes følgende:
150 gram finthakket røget bacon
2 kaffe kopper fint hakkede løg
Bacon og løg svitses på panden til baconnet er sprødt og løgene er gyldne. Dette fyld blan-
des i sovsen på andet trin.