Madlavning for mænd        ·        Skallerup Klit - Forår 2009







Foto: © Steen Folsted




Persillesuppe


1 LITER FISKEFOND
0,25 LITER PISKEFLØDE
MASSER AF PERSILLE
CREMEFRAISE
CITRONSAFT

Fond og fløde koges op.
Persillen skylles
Det hele kommes i blender og køres sammen
Varmes forsigtigt og justeres med citron.

Serveres med souffle og tortilla.



Karrytortillas

1 SPSK OLIE
1 DL HVEDEMEL
1 DL MAJSMEL
0.5 DL VAND
0,25 TSK KARRY
1 KNSP. SALT

Dejen køres sammen og kommes på køl i min ½ time. Rulles tyndt og bages på en tør
pande i få sekunder.



Souffle af jomfruhummer

500 GRAM JOMFRUHUMMER
2 ÆG
PISKEFLØDE
SALT OG PEBER









Foto: © Steen Folsted




ROULADE AF SVINEMØRBRAD


2 stk svinemørbrad
Soltørret tomat
Oliven
Salt og peber



Oliven, urte sauce

1 liter fond
Hakkede oliven
Soltørret tomat
Krydderurter
Salt og peber
Evt. smør til montering

Koges op og smages til.



Pommes Røsti

4 bage kartofler

Kartoflerne rives og trykkes frie for vand
Steges i olie på en middelvarm pande indtil de er gyldne.



Sprød rulle med selleri og gulerod

Gulerødder og selleri skæres i julienne.
Blancheres og tørres -
Pakkes i rispapir og bages i varm olie.








Foto: © Steen Folsted




PÆREGRATIN


4 STK. KOGTE PÆRER
125 GR. MARCIPAN
50 GR. SUKKER
65 GR. SMØR
3 STK. ÆG
50 GR. MANDLER
100 GR. MØRK CHOKOLADE
1 DL KAGECREME

Smør, marcipan og sukker piskes, æggene tilsættes forsigtigt. Tilsæt kagecreme og mandler.
Halvdelen af massen fyldes i forme, pærestykker kommes i.
Chokoladen smeltes og kommes over pærerne, resten af massen kommes på.
Bages i ca. 25 minutter ved 170 grader.

PARFAIT
20 STK NEUTRALE ÆGGEBLOMMER
200 GR SUKKER
1 LITER PISKEFLØDE

Æggeblommerne og sukkeret piskes op, fløden piskes for sig og det hele vendes sammen.
Her efter kan der tilsættes smag efter behag.





[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 1. marts 2009