
Foto: © Steen Folsted.
Ølkogte revelsben stegt i ovn
Ingredienser:
8 skiver revelsben (ca. 1,2 kg)
Kogelage:
2 almindelige øl
1 løg
4 fed hvidløg
2 tsk. hel peberkorn
8 nelliker
4 kviste timian
1 tsk. salt
1 ltr. bouillon
BBQ-sauce:
½ dl. øl (tages fra kogelage-ingredienserne)
2 dl. tomatketchup
1 tsk. stødt chili
1 tsk. honning
Salt
Peber
Sauce:
Siet kogelage
Majsstivelse til jævning
Honning
Salt
Tilbehør:
Kartofler
Kød og kogelage:
Tag ½ dl. øl fra til BBQ-saucen. Skær løget i kvarter. Læg kødet i en gryde. Tilsæt
øl, løg, hvidløg, krydderier, salt og bouillon.
Bring det hele i kog og lad det småkoge under låg i ca. en halv time. Tag kødet op af
lagen.
Rør ingredienserne til BBQ-sauce sammen og pensl kødet hermed. Grill kødet under
ovnens grillelement i 3-4 min. på hver side.
Sauce:
Kog lagen ned til en tredjedel. Jævn den med majsstivelse udrørt i lidt vand og smag
til med honning og salt.
Appelsinsalat:
Skær skrællen af appelsinerne og fjern den hvide hinde. Skær appelsinerne i skiver og
vend dem med rucola. Dryp appelsinsaft fra skrællerne og strø til slut nødderne over
salaten.

Foto: © Steen Folsted.
Frisk frugt med vaniljecremesauce
Ingredienser - (4-6 personer):
800 g forskellige frugter og bær (her jordbær, kiwi og mango)
Vanilje-cremesauce:
5 pasteuriserede æggeblommer
125 g sukker
Kornene fra 1 vaniljestang
½ ltr. fløde
Cremesauce:
Pisk æggeblommer, sukker, vaniljekorn og fløde godt sammen. Varm forsigtigt blandingen
op over svag varme og under konstant omrøring, til cremen begynder at blive tyk (den må
ikke koge).
Lad cremesaucen afkøle. Klargør frugterne, skær dem ud og servér dem med cremesaucen.
[ Tilbage ]

Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|