Madlavning for mænd  ·  Muldbjergskolen - Efterår 2007







Foto: © Steen Folsted.





Porresuppe m/ kartoffeltern


Ingredienser:
4 rengjorte porrer
4-5 kartofler
1,2 ltr. grønsagsbouillon
Salt og peber



Kartoffeltern:
3-4 skrællede kartofler
Olivenolie til stegning
Salt og peber


Fremgangsmåde:
Skær porrerne i tynde ringe. Kom porrer og kartoffelterninger i en gryde med 1,2 ltr.
bouillon - kog det til de er møre - ca. ½ time.
Blend det til det er en jævn og glat masse.
Smag til med salt og peber.
Skær de andre kartofler i tern og steg dem i olivenolie til de er møre og gyldne.
Serveres på tallerken med de stegte terninger og meget tynde porrer-ringe i midten.







Foto: © Steen Folsted.



Dampet kulmule m/chilisauce


Ingredienser:
600 gr. fisk
5 dl. fiskebouillon
Porrer
Gul peber
Krydderurter
Løg
Citronsaft
6 peberkorn
1 laurbærblad
Salt


Sauce:
2,5 dl. kogebouillon
2,5 dl. fløde
Chili
Salt
Evt. jævnes med majsstivelse


Tomatsalat:
6 tomater
1 hakket løg
½ spsk. hvidvinseddike
2 spsk. olie
Salt
Peber
En anelse sukker
Hakket persille


Fremgangsmåde:
Del fisken i portionsstykker - dryp citronsaft over og krydr med salt og lad det trække
i ca. 20 min.

Lav tomatsalaten medens fisken står og trækker.

Smelt margarine i gryde og gør porrer, løg og peber møre i den.
Bring fiskebouillon i kog tilsæt laurbær og peberkorn.
Læg fisken i og dæmp varmen.
Lad dem dampe 3-4 min. til de er møre, uden låg.
Tages op med hulske.

Si suppen og brug ca. 2,5 dl. som tilsættes fløden og chili. Lad det koge godt igennem.
Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt.
Anret fisken ved eller på de blancherede porrer m.m. samt tomatsalat.
Dertil ris tilsat gurkemeje.




[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 26. oktober 2007