Madlavning for mænd  ·  Muldbjergskolen - Efterår 2008







Foto: © Steen Folsted





Pariserbøf med kartoffelbåde


Ingredienser (4 pers.):
600 g hakket oksekød
1 æg
4 skiver franskbrød
salt, peber
fedtstof til stegning
høvlet peberrod efter smag
4 spsk hakket løg
4 spsk kapers
4 spsk hakket rødbede
4 æggeblommer

Fremgangsmåde:
Rør farsen sej med salt, tilsæt ægget.
Del kødet i fire portioner og kom en portion på hver skive brød.
Tryk det godt fast. Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem med kødsiden nedad 4-6 min.
vend dem og steg brødsiden lysebrun og sprød.

Fordel en blanding af hakket løg, kapers, peberrod og rødbede på bøfferne og læg en rå
æggeblomme i midten.. eller pocher et æg hvis du er nervøs over de ikke er pasteuriserede.

Her til kan serveres kartoffel el.lign.


Kartoffelbåde:
olie
salt/peber
rasp
hvidløg
paprika
kartoffelbåde med skræl

1. Bland alle ingredienser godt sammen, og lad det stå og trække lidt.
2. Gør kartoflerne klar, og sæt ovnen på 200 grader.
3. Tag en stor frost pose og kom kartoffelbådene i tilsæt blandingen og ryst godt til det er
fordelt over alle kartoflerne.
4. Sættes i ovnen 30-45 min.







Foto: © Steen Folsted


Hindbærtærte (4 pers.):

Dej:
100 g smør/margarine
125 g mel
50 g. flormelis
Lidt salt(meget lidt)
½ æggeblomme
½ spsk. vand
Lidt vanille sukker

Fyld:
100 g. sukker
300g hindbær frosne

Fremgangsmåde:
Fedtstoffet smuldres med mel, flormelis og salt. Pisk vand og æggeblomme sammen og
hæld det over dejen.
Ælt dejen sammen og form den til en flad kugle sættes i køleskab i ½ time.
Rulles ud og lægges i en smurt tærteform/eller anden varmefast form., prikkes med gaffel
bages i 10 min. i forvarmet ovn på 190 grader.

De frosne hindbær koges med sukkeret til en jævn masse.

Når tærtebunden er for bagt, bredes hindbærren ud i formen. Bages i ca. 20 min.
(Før hindbærren hældes ud i formen kan der med fordel sprøjtes en kant af kransekagemasse).

Hertil serveres rørt is/flødeskum/cremefraiche.






[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 2. oktober 2008