Madlavning for mænd  ·  Muldbjergskolen - Efterår 2007







Foto: © Steen Folsted.





Langtidsstegt oksebov


Ingredienser:
Oksebov ca. 1,0 kg.
Salt og peber


Sovs:
Stegesky
Mel
Kulør
Salt og peber


Tilbehør:
Kartoffelmos
Evt. tyttebær


Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 150 gr. og læg kødet, gnedet med salt og peber, i et ildfast fad.
Hæld vand ca. 3 cm. op på kødet.
Efter 2 timer i ovnen tages kødet ud, skyen sies, og grøntsagerne gøres klar og
skæres i passende stykker, lægges i fadet igen og lad det stege i ca. 2 timer mere
i skyen. Det kan evt. dækkes med stanniol.
Si og skum skyen, jævnes og tilsættes kulør, salt og peber efter behag.






Foto: © Steen Folsted.



Frugt og æbledessert


Ingredienser:
Årstidens bær
Æbler
Sukker
Hakkede nødder
Rasp
Knuste makroner
Piskefløde


Fremgangsmåde:
Drys årstidens bær med sukker og sæt dem køligt.
Kog æblerne møre i vand, mos dem, smag dem til med sukker og afkøl mosen.
Vend de hakkede nødder, raspen og sukkeret rundt på en varm pande.
Rør til nødderne begynder at tage farve og hæld blandingen over på en tallerken.
Pisk fløden til skum.
Kom skiftevis lag af knuste makroner, nødderasp, æblemos og bær i et højt glas.
Server med flødeskum på toppen, pynt med bær.




[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 5. november 2007