Marineret laks grillet med krydderurter (Laks Provence)
Fremgangsmåde:
På en tallerken kommes lidt oliven-tapenade (smøres jævnt på midten, så det passer til mængden af laks).
Herpå lægges tyndt skåret fersk laks, krydret med peber. På laksen smøres en blanding
af hjemme-lavet mayonnaise med masser af friske krydderurter - ikke for finthakket.
Tallerkenen stilles i salamanderen/under grillen i ovnen et øjeblik inden servering.
Anret med blandet salat og hele krydderurter, formet som en buket (brug samme krydder-
urter som i mayonnaisen).
Til sidst arrangeres pesto-saucen rundt laksen i vilkårligt mønster. Server med hjemmebagt
brød.
Tapenade:
300 g sorte oliven
100 g ansjosfilet
100 g tunfisk
10 g fransk sennep
100 g kapers
2 dl god olivenolie
2-4 cl. cognac
peber
Blend ansjosfilet, tunfisk og sennep. Kom olivenolie i lidt efter lidt. Tilsæt sorte oliven og
kapers, blend til oliven og kapers er finthakket, men ikke så meget, at man ikke kan se,
hvad det er,
Smag til med cognac og peber. Blandingen kommes i beholder med tætsiddende låg.
Opbevares i køleskab.
Pesto:
25 g hvidløg
25 g frisk basilikum
5 g tomatpuré
100 g pinjekerner
2 dl olivenolie
100 g reven parmesan-ost
Hvidløg og basilikum hakkes fint, og kommes i blender sammen med tomatpuré og parme-
sanost
Blendes og tilsæt olivenolien lidt efter lidt. Bliver den for tyk, kan blandingen tyndes op
med lidt hønsebouillon.
Sauce Hollandaise:
Peber
1/4 dl. eddike
1 dl vand
8 æggeblommer
800 gr. smør
salt
citronsaft
Peber, eddike og vand indkoges til det halve - ½ dl. vand tilsættes samt 8 æggeblommer
og legeres over svag varme til en cremet konsistens.
Den smeltede smør tilsættes lidt efter lidt.