Madlavning for mænd  ·  Muldbjergskolen - Forår 2007







Foto: © Steen Folsted.





Verdens bedste hvidløgssuppe


Ingredienser: (4 personer)

Lidt olie til stegning
12 fed hvidløg
2 hakkede løg
1 spsk. mel
4-5 revne gulerødder
3 snittede porrer
2 liter hønsekødsbouillon
1/4 piskefløde
150 - 200 gr. revet ost
oregano
salt og peber
en lille pose kødboller

Fremgangsmåde:

Hvidløg og løg steges let - må ikke tage farve. Melet drysses over og røres rundt. Der
tilsættes bouillon, gulerødder og porrer. Simrer i 20 min. Derefter tilsættes piskefløde,
ost og oregano.
Smages til med salt og peber. Til sidst tilsættes kødboller og suppen varmes godt igennem.

Servering:

Serveres med et godt brød til. Kan også bruges som hovedret.








Foto: © Steen Folsted.




Foto: © Steen Folsted.




Grillstegte lammekoteletter


Ingredienser: (4 personer)

8 lammekoteletter ( ca. 2 cm tykke )
Evt. margarine
½ tsk. rosmarin
½ tsk. peber
1 tsk. salt


Fremgangsmåde:

Grillelementet opvarmes, til det er rødglødende.
Koteletterne, der evt. pensles med margarine, snittes et par steder i kanten,
drysses med rosmarin og peber og lægges på ovnristen.

Ovnristen sættes i øverste halvdel af ovnen og bradepanden på nederste ribbe.
Efter ca. 5 min. vendes koteletterne.

Salt drysses på kødet, når det er færdigstegt.





[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 29. januar 2007