Madlavning for mænd  ·  Muldbjergskolen - Efterår 2008







Foto: © Steen Folsted





Gratineret rødspætterulle på grøntsagsbund


Ingredienser (4 pers.):

600 g. rødspættefilet
Salt og peber
3 rødløg
1 bundt persille
1 bundt citronmelisse
½ lime (saften)
4 gulerødder
½ knold selleri
2 porrer
½ fennikel
2 brev hollandaise sauce

Fremgangsmåde:
Hak løg, 1 hvidløg og krydderurter fint, pres limesaften ud over dem og drys med salt
og peber.
Rør det hele sammen i en skål og fordel det over rødspætternes ene side. Rul fileterne
sammen til små pølser.
Grøntsagerne snittes fint dampes i smør til de næsten er møre. Tilbered hollandaisesaucen
ifølge opskrift på posen, læg det hele i et ildfast fad, rødspætterullerne lægges oven på
grøntsagerne og fordel saucen over fiskene.
Retten sættes i ovnen 20 min. ved 200 grader.







Foto: © Steen Folsted




Kyllingebryst Kief

Ingredienser (4 pers.):

4 stk. kyllingebryst
ca. 125 g koldt smør
hvidløg
persille
æg
fin rasp
smør
olie
salt og peber


Fremgangsmåde:

Kyllingebrysterne: Bifileten tages af fileten bankes forsigtigt. På indersiden af brystfileten
skæres en lomme fra midten til begge sider og der lægges en skive koldt smør (evt. blandet
med persille og hvidløg) ind.
Dækkes med bifileten og de opskårne kanter foldes over, krydres med salt og peber og pa-
neres i udpisket æg og rasp.
Koteletterne steges i smør tilsat lidt olie umiddelbart før servering.





Foto: © Steen Folsted



Pommes Pont-neuf: Store kartofler skæres ca. 1 1/2x1 1/2x3 cm, udvandes, aftørres og
bages møre i halvvarm friture, så der dannes en tynd skal. Ved servering bages de gyldne
og sprøde i hed friture, afdryppes og krydres med salt.



Sauce chasseur

60 g smør
1 hakket løg
250 g champignon
400 g flåede tomater
21/2 dl tør hvidvin
2 dl hønsebouillon
1 kvist hakket estragon
salt og peber

Svits løgene. Tilsæt champignon og lad det simre ca. 2 min. Tilsæt flåede tomater, bouillon, hvidvin, estragon, salt og peber. Lad det koge godt ind (ca. 10 min).



Fyldte tomater






[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 26. oktober 2008