
Foto: © Steen Folsted
Blinis
Fyld / topping
stenbiderrogn (100 g./person)
rødløg
cremefraiche 38%
citronsaft
evt. en lime/citronbåd
evt. lidt grønt salat eller dild til pynt
Anret pr. person på (evt. forvarmet) tallerken ca. 100 g. frisk stenbiderrogn tilsmagt
med salt.
Pisk cremefraichen stiv, og smag den til med lidt citronsaft. Kugl creme fraiche op med
en varm ske og anret ved siden af rognen sammen med lidt finthakket rødløg. Pynt med
dild og lidt frisk lime (eller citron).
300 g. rejer
100 g. stenbiderrogn
5 tsk. tomatpure
Saften af en citron
2 fed presset hvidløg
1 spsk. hakket persille
Olivenolie
Salt og peber
Sådan gør du:
Rør tomatpure, citronsaft, hvidløg og hakket persille sammen i en skål.
Smid rejerne i, og lad dem trække i marinaden i et par timer.

Foto: © Steen Folsted
Tortillas med røget laks
4 stk tortilla
4 skiver røget laks
2 spsk fint hakket rødløg
1 håndfuld rucola salat
200 g flødeost naturel
2 spsk rød peber fin hakket
salt/peber
Sådan gør du:
1. Rør flødeost med revet peberrod og smag til med salt og peber
2. Smør osten ud på tortillaerne og fordel skiver af laks, rucola og hakkede løg/peber
3. Rul tortillaerne stramt sammen og lad dem evt ligge i køleskabet til næste dag
4. Skær dem ud i passende stykker og anret på et fad

Foto: © Steen Folsted
Øl marineret Kalveculotte
Ingredienser:
1 kg kalveculotte
2 lagerøl
rosmarin
1 gulerod
1 lille løg
salt/ peber
Kødet lægges i et ildfast fad. Gulerod og løg skæres i grove tern - hvidløgsfed i mindre
stykker, og kommes ved kødet. Øl blandes og hældes over stegen. Spæd evt. op med
ekstra øl - stegen skal være dækket. Tildækkes og sættes koldt i 1-2 dage.
Stegen tages herefter op af marinaden, gnides med salt og peber på oversiden og steges
på pande ved høj varme på begge sider ca. 2-3 minutter. Kødet lægges tilbage i fadet
og sættes i ovnen ved 180 grader i 45-60 minutter - afhængig af hvor rødt man ønsker kødet.
Stegen tages ud og tildækkes.
Stegte rodfrugter med honning og timian - 2 pers.
Ingredienser 2 pers
3/4 kg rodfrugter fx persillerod, knoldselleri, gulerod
olivenolie
Salt og peber
1 spsk. honning
Timinan frisk
Fremgangsmåde:
Skær rodfrugterne i smalle både eller stave.
Svits dem godt i olie på en stor pande.
Hæld 1 dl vand på og lad dem simre bløde i 5-6 minutter.
Vend honning og timian i.
Øl Sauce
Sauce:
60 g smør
1 hakket løg
250 g champignon
400 g flåede tomater
5 dl hønsebouillon
salt
peber
Svits løgene. Tilsæt champignon og lad det simre ca. 2 min.
Tilsæt flåede tomater, bouillon, øl, salt og peber. Lad det koge godt ind (ca. 10 min).
Sky fra stegen tilsættes, monteres med kold smør.

Foto: © Steen Folsted



Foto: © Steen Folsted
Nødde marengs med is og skovbær
Ingredienser:
5 æggehvider
200 g sukker
150 g mandler med skind
150 g mørk chokolade
Is eller flødeskum til at lægge mellem bundene
250 g skovbær
Fremgangsmåde:
Pisk de 5 æggehvider helt stive, så man kan vende bunden i vejret på skålen, uden at massen
falder ud. Strø sukkeret i, mens der stadig røres. Derefter blender man mandler og chokolade
sammen, og vender det forsigtigt i massen.
Forvarm ovnen på 170 grader, fordel massen i stænger og bag bundene i 30 minutter. Når
bundene er bagt færdige, køles de helt af, og derefter kommes is og skovbær på den ene
og den anden bruges som låg pyntes med fløde nødder mm.
[ Tilbage ]

Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|