170 g kalveinderlår uden fedt
ca. 2 dl. hønsebouillon
100 g asparges i stykker
100 g broccolibuketter
100 g squash i tern
ca. 3-5 tsk. mel
l bundt friske koriander
salt og peber
Fremgangsmåde:
Skær kalvekødet i strimler og kom det ned i bouillonen og lad det koge i ca. 40-50
minutter eller til det er mørt. De sidste 5-10 minutter af kogetiden skal alle
grønsagerne koges med (kogetiden afhænger af grønsagernes størrelse).
Kom mel og vand i en melryster og ryst det godt sammen, så der ikke er klumper i.
Jævn gryderetten med melblandingen til saucen har den tykkelse, du ønsker.
Lige inden serveringen tilsættes de hakkede koriander, og der smages til med salt
og peber.
Serveres med kartoffelmos.
Ved serveringen kan der evt. lægges ekstra asparges på som pynt.
TIPS: Lav dobbeltportion - og retten kan varmes igennem næste dag.
Prinsesse Margrethes forlovelseskage med hindbærcoulis
Ingredienser:
200 g ren rå marcipan
2 æggeblommer
1 helt æg
2 tsk. fintreven citronskal
100 g blødgjort smør
150 g sukker (melis)
2 stiftpiskede hvider
Mørk chokolade til overtræk
Hindbær
Sukker
Fremgangsmåde:
Rør marcipanen blød med de 2 æggeblommer og det hele æg - lettest hvis marcipanen
rives groft.
Citronskal, smør og sukker tilsættes lidt efter lidt.
Æggehviderne piskes meget stive og vendes i massen.
Smør en tærte- eller anden rund form.
Bag kagen ved 175 gr. i 35 minutter.
Overtræk kagen med smeltet mørk chokolade.
Til hindbærcoulis blendes hindbær med sukker efter smag.
Servering:
Ikke for store stykker kage serveret med hindbærcoulis dryppet omkring.
Pynt gerne med et par citronmelisse blade.