Kød:
400-500 g kalkunfilet
2 spsk. hakket persille
6 hakkede soltørrede tomater i marinade (drænet)
1 dl. fetaost i terninger
4-6 skiver parmaskinke
peber
Grøntsager:
300 g slik- eller sukkerærter fra frost
1 broccoli
1 potte dild
salt
Tilbehør:
Ris
chilisovs
evt. brød
Opvarm ovnen til 200 gr.
Kød:
Skær et snit på langs i kødet. Fyld persille, tomat og smuldret fetaost i og krydr med peber.
Vikl skinkeskiver om.
Steges i den varme ovn i ca. 30 min. Vendes, når halvdelen af stegetiden er gået.
Lad det hvile 5 min., inden det skæres for.
Grøntsager:
Tilbered ærter efter anvisningen. Del broccoli i små buketter, som dampes i letsaltet vand,
til de er lige netop møre. Vend ærter og broccoli sammen. Klip dild over.
Ingredienser: (4-6 personer)
4 modne, men faste pærer
4 dl. friskpresset appelsinsaft
4 spsk. rørsukker
fine strimler af skal af 1 ubehandlet el. økologisk appelsin
Fremgangsmåde:
Fjern blomsten og skær de hele pærer i skiver på langs. Bring de øvrige ingredienser i kog i
en bred rustfri stål gryde og lad det koge lidt ind.
Tilsæt pærerne og kog dem møre ved svag varme i ca. 5 minutter. Lad dem blive kolde i lagen.
Fremgangsmåde:
Rør smør sukker blødt, tilsæt mel og vend de stoftpiskede hvider i.
Gør en bageplade klar med bagepapir.
Smør dejen ud i runde cirkler med paletkniv (ca. 10 cm. i diameter).
Bages i ovnen 5-10 min. ved 160 gr. (til de er gyldne).
Mens kagerne endnu er varme løsnes de fra bagepladen med en paletkniv, vend en kop eller
et glas på hovedet og læg kagerne ned over (en på hver) - tryk siderne lidt ind så der dannes
en kurv.
1 ltr. vanilleis gøres lidt blød og piskes kraftigt med håndmikseren.