Madlavning for mænd  ·  Muldbjergskolen - Efterår 2005




Foto: © Steen Folsted.



Indbagt laks i butterdej

Fremgangsmåde:
1 stk. laks ca. 160 gr. pr person, rengøres for skind og ben.

Lidt spinat ristes af i smør, salt og peber - når det er koldt lægges det på laksen og pakkes ind i butterdej

Bages i ca. 20 min. i en varm oven ved 210 gr.

Serveres med forskellige grøntsager og sauce hollandaise





Foto: © Steen Folsted.



Sauce Hollandaise:
1 knsp. knust hvid peber
1/4 dl. eddike
1 dl. vand
8 æggeblommer
800 gr. smør
salt, evt. fond

Peber, eddike og vand indkoges til det halve over svag varme - afkøles og tilsættes
1/2 dl. vand og 8 æggeblommer, legeres over svag varme til en creme konsistens
- tages af varmen og tilsættes langsomt den smeltede smør.





Foto: © Steen Folsted.



[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 29. november 2005