
Foto: © Steen Folsted
Forloren Hare
Ingredienser (4 pers.):
500g hakket kalvekød
1 dl mel
2 æg
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber fra kværn
ca. 100 g bacon eller røget spæk i tynde skiver
3 dl mælk
Sovs
25 g smør
2 spsk. hvedemel
sky fra stegen
1 dl fløde
1-2 spsk. ribsgele
evt. kulør
Fremgangsmåde:
Rør kødet sejt med salt, tilsæt æg, peber og mel. Det halve af mælken tilsættes lidt
af gangen.
Form farsen som en 'hareryg' (aflangt brød).
Tomat salat: 4 pers.
4 tomater
1 dl cremefraiche
1 agurk
½ rødløg
Frisk basilikum
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Tomaterne skæres i skiver, lægges taglagt på en tallerken/fad.
Agurken skæres i små tern, løget og basilikum hakkes fint.
Det hele blandes i cremefraichen smages til med salt og peber.
Blanding bredes ud over tomaterne og pyntes med basilikum blade.
Stegte kartofler: 4 pers.
1 kg små kartofler med skræl, vaskes og koges i vand med salt. Vandet hældes fra.
Før servering steges de hele kartofler gyldne i en blanding af margarine og olie krydres
med peber.
Rødvinskogte pærer: 4 pers.
2 pærer
2 dl. rødvin
100 g. sukker
Pærerne skrælles deles på midten og kernehuset tages ud.
Koges møre i rødvin og sukker, afkøles.

Foto: © Steen Folsted
Bagte marcipanæbler med kanel
Ingredienser (4 pers.):
4 æbler (uden hus og stilk)
40 gram bagemarcipan
25 g. smør
25 g hakkede mandler
25 g smeltet smør
¼ tsk kanel
2 spsk sukker
Fremgangsmåde:
Marcipanen rives og æltes sammen med smør og hakkede mandler.
Æblerne fyldes med marcipanen, rulles i smeltet smør og derefter i en blanding
af kanel og sukker.
Æblernes bages ved 170 grader i ca. 45 min og serveres lune med is og evt. chokolade-
sauce.
[ Tilbage ]

Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|