Madlavning for mænd  ·  Muldbjergskolen - Forår 2005




Foto: © Steen Folsted.


Chateaubrian med hvidløgskartofler, mixed salat og kryddersmør.

Fremgangsmåde:
Oksemørbrad i et stykke svarende til 200 gr. pr. person - befries for sener.
Brunes af på hed pande , tages af og steges på rist i ovnen i ca. 20 min. ved 200 gr.
Tages ud - og skal hvile i ca. 10 min.

Store kartofler skrælles og skæres i tynde skiver, steges på pande i hvidløgssmør til
de er gyldne.

Anrettes i kobberpande og kødet skæres i tynde skiver og lægges oven på kartoflerne.
Dekoreres med kryddersmør og serveres med en god mixed salat med dressing.

Dressing:
1 spsk. fransk sennep - olie - eddike - sukker - salt.








Foto: © Steen Folsted.


Crema Catalana

Fremgangsmåde:
1 1/2 ltr. sødmælk
3 kanelstænger
Citronskal fra 1 citron
Appelsinskal fra 1/2 appelsin
12 æggeblommer
250 gr. sukker
3/4 dl. majsstivelse

Ca. 100 gr. sukker til drys


Bring mælk, kanelstænger, strimler af citron- og appelsinskal i kog og lad det simre i 5 min.
Si mælken og sæt den til side.

Pisk æggeblommer og sukker skummende, tilsæt majsstivelse og rør det godt sammen.
Pisk den varme mælk i æggeblandingen lidt af gangen og kom det hele tilbage i gryden.
Varm cremen langsomt op under omrøring og tag gryden af varmen, så snart den er be-
gyndt at boble, og blive tyk. Den må endelig ikke koge.

Fordel cremen i skåle og sæt dem i køleskab til næste dag.

Drys cremen med sukker og brænd sukkeret med en gasbrænder eller sæt skålene under
grillen.





[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 17. februar 2005