
Foto: © Steen Folsted.
Butterdejs-stang med laks
Ingredienser: (4 personer)
ca. 250 g. røget laks
2 hele æg
1/4 tsk salt
Toppen af et bundt forårsløg
citron
grøn salat
evt. dilddressing
Fremgangsmåde:
Tag laksen og skær i grove stykker. Rens løg toppene grundigt og skære også dem i
grove stykker.
Hak herefter det hele sammen i en foodprocessor eller blender til alt er hakket
groft igennem.
Læg bagepapir ud på en plade. Læg herpå 4 plader optøet butterdej så de når sammen
til et stort aflangt stykke.
Skær slidser på ca. 5 cm i hver side af pladen.
Fordel så fyldet på langs/midten. Fold først enderne ind. Herefter skiftevis et stykke
dej fra hver side, så det nærmes ser flettet ud.
Bages ca. 25-35 min. v. 200 grader.
Servering:
Serveres lun med dilddressing og citron til.
Lækker til natmad

Foto: © Steen Folsted.

Foto: © Steen Folsted.
Kyllingeruller med krydderurter
Ingredienser: (4 personer)
4 kyllingefileter
friske krydderurter efter smag ( timian, estragon, oregano, persille osv.)
salt og peber
½ l bouillon
1, 5 dl cremefraiche
kartoffelmos eller ris
Fremgangsmåde:
Flæk fileterne igennem, så de stadig hænger sammen i den ene side. Tryk lidt flade med
hånden, og krydr med salt og peber. Hak de skyllede krydderurter og læg dem i midten
på kyllingen.
Rul dem sammen, og tag så noget kødsnor eller en tandstik og luk dem sammen.
Brun dem derefter, først på den side hvor lukningen er. Når de er brunet, hældes
bouillonen ved og lad dem simre i 5-10 min. Derefter tages de op, creme fraichen
piskes i, og kyllingen kommes herefter tilbage i gryden.
Servering:
Server med kartoffelmos eller ris.
[ Tilbage ]

Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|