Madlavning for mænd  ·  Muldbjergskolen - Forår 2006




Foto: © Steen Folsted.



Bouillabaise à la Marseillaise

Fremgangsmåde:

8 couverts:

l finthakket løg
det hvide af en lille porre
concassée af 2 tomater (flåede)
1 stængel frisk skåret fennikel
1 laubærblad
1 lille kvist sar (kan udelades)
ca. ½ tsk. knust safran
3-4 fed knust hvidløg
1 dl. olie
ca. 2½ kg blandet fisk
ca. 2½ ltr. fiskefond el. vand
ca. 1 dl. hakket persille
10 skiver afskorpet brød
hummerhaler, languster, rejer, krebs, muslinger (sæson)

Bouillabaisse er en fransk fiskesuppe / -ret, der kan fremstilles af mange forskellige slags
fisk, som hvilling, stenbider, rød mule samt krebsdyr som hummer, languster, krebs m.fl.

Fisken gøres i stand og skæres i passende stykker, fast og blød fisk holdes hver for sig.

Krebsdyrene koges og gøres i stand.
Urter og krydderier sauteres i olie, tilsættes den faste fisk og sauteres. Suppen tilsættes
og koges nogle minutter, herefter tilsættes den bløde fisk, og suppen trækker på kongepunktet,
til alt er færdigt, smages til med salt og peber samt hakket persille.


Foto: © Steen Folsted.

I hver suppeskål lægges en skive brød, herpå fordeles fisken og krebsdyrene, og suppen
hældes over.










Foto: © Steen Folsted.



[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 15. februar 2006