4 stk bøffer af mørt oksefilet
Smør
Olie
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Stegning af bøffer:
Varm en pande ved høj varme. Kom smør og olie på panden og brun bøfferne på begge
sider. Skru ned for varmen og steg bøfferne 1-5 minutter på hver side, alt efter hvor
røde de skal være.
Skal bøffen være rosa indeni, skal den stege ca. 3 minutter på hver side.
Krydr med salt og peber og server bøfferne
Sauce bearnaise 4 pers
½ dl bearnaise essens(Evt. estragon eddike kogt ned med hakket løg)
½ dl vand
6 æggeblommer
600 g smør(smeltet lun og afklaret)
Salt
Cayenne peber
Esdragon(helst frisk)
Essens, vand og æggeblommer legeres til en cremet konsistens over svag varme, tages fra
varmen og tilsættes lidt efter lidt det smaeltet afklaret smør under piskning.
Smages til med salt og cayenne, samt estragon. Evt tilsættes noget af stege skyen.
Sauscen må ikke koge/blive for varm da den så skiller.
Pommes rösti - 4 pers.
1 kg groft revede kartofler
2 groft revede løg
1 æg
salt
peber
olie
Bland kartofler, løg, æg, salt og peber godt sammen. Dette formes til små flade klatkager,
som steges i olien på en varm pande. Steges ca 3 -5 min på hver side.
Grillede tomater med basilikum & mozzarella - 4 pers.
4 tomater
60 g mozzarella
basilikum
Olivenolie
Salt og peber
Skær tomaterne over i halve. Fjern indmaden fra tomaterne og hæld et par dråber olivenolie
ned i tomaten. Krydr med salt og peber.
Læg tomaterne på grillen med skærefladen nedad. Grill dem i 2 min. og vend dem.
Fordel mozzarellaen og 2-3 basilikumblade i tomaterne mens de grilles færdige på
skindsiden. Skindet må gerne tage godt med farve. Grill tomaterne på skindsiden i
ca. 4 min. eller til mozzarellaen begynder at smelte i bunden. Server med det samme.
Mini majs i bacon svøb - 4 pers.
8 stk minimajs
4 skiver bacon
Majsene svøbes ind i bacon(2 stk af gangen), steges sprøde på pande.
Løgene rengøres, smørret smeltes i en gryde, løgene lægges i og låg kommes på dampes
i ca. 5 min. Således at de stadig er lidt sprøde krydres med salt og peber.
Kog forsigtigt mælk og piskefløde med korn af ½-1/1 vanillestang, og sukker. Pisk herefter
ca. 1/3 af den kogende blanding ned i skålen med æggeblommerne. Hurtigt efter hældes
æggemassen tilbage i den varme mælk og fløde under piskning. Cremeblandingen sigtes nu
og sættes til afkøling, hældes i lercocotte eller dyb ildfast tallerken og bages i ovn
ved ca. 120 grader i 25 min. Afkøles herefter. Ved servering strøs rørsukker på overfladen
og ”glaceres” under grill eller gasbrænder. Creme Brûlee kan serveres som den er, eller
sammen med f.eks. friske sensommerbær.