Madlavning for mænd  ·  Muldbjergskolen - Forår 2007







Foto: © Steen Folsted.



Foto: © Steen Folsted.



Baconsvøbt torsk med råsyltede grøntsager


Ingredienser: (4 personer)

6 gulerødder
150 g sukkerærter
1 grøn peberfrugt
1 dl eddike
75 g sukker
500 g torskefilet
150 g bacon

Tilbehør:
Kogte ris


Fremgangsmåde:

Skræl gulerødderne, og skær dem i bånd med en kartoffelskræller.
Skær peberfrugt i strimler.
Kom gulerødder, peberfrugt og sukkerærter i en skål.
Kog eddike og sukker sammen i en gryde, og hæld lagen over grøntsagerne.

Krydr torskefilterne med salt og peber, og vikl forsigtigt bacon omkring.
Varm en slip let-pande, og steg torskefileterne i ca. 3 min på hver side, til baconen er sprød.

Servér torsken med råsyltede grøntsager og kogte ris.

Tip: I stedet for torsk kan du anvende mørksej eller kuller.






Foto: © Steen Folsted.


Kirsebærrand


Ingredienser: (6 personer)

6 dl. stærk kirsebærsaft
14 blade husblas
5 dl. kirsebærlikør
evt. lidt rapsolie

Tilbehør:
Henkogte pærer og flødeskum blandet med knuste markroner.




Fremgangsmåde:

Opvarm 4 dl. kirsebærsaft og smelt den godt udblødte husblas heri.
Tilsæt resten af saften samt likøren, lad blandingen køle af til den så småt begynder at
stivne, og kom den derpå i en kold randform der evt. er smurt med en anelse rapsolie.

Lad randen stivne koldt og server den med henkogte pærer og iskold makronskum.




[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 21. januar 2007