6 gulerødder
150 g sukkerærter
1 grøn peberfrugt
1 dl eddike
75 g sukker
500 g torskefilet
150 g bacon
Tilbehør:
Kogte ris
Fremgangsmåde:
Skræl gulerødderne, og skær dem i bånd med en kartoffelskræller.
Skær peberfrugt i strimler.
Kom gulerødder, peberfrugt og sukkerærter i en skål.
Kog eddike og sukker sammen i en gryde, og hæld lagen over grøntsagerne.
Krydr torskefilterne med salt og peber, og vikl forsigtigt bacon omkring.
Varm en slip let-pande, og steg torskefileterne i ca. 3 min på hver side, til baconen er sprød.
Servér torsken med råsyltede grøntsager og kogte ris.
Tip: I stedet for torsk kan du anvende mørksej eller kuller.
Tilbehør:
Henkogte pærer og flødeskum blandet med knuste markroner.
Fremgangsmåde:
Opvarm 4 dl. kirsebærsaft og smelt den godt udblødte husblas heri.
Tilsæt resten af saften samt likøren, lad blandingen køle af til den så småt begynder at
stivne, og kom den derpå i en kold randform der evt. er smurt med en anelse rapsolie.
Lad randen stivne koldt og server den med henkogte pærer og iskold makronskum.