Ingredienser:
Andebryst
2 æbler i tern
2 appelsiner i tern
1 spsk. sukker
½ ltr. vand
Svesker
Mel
Andefond
Piskefløde
Kartofler
Rødkål
Fremgangsmåde:
Skær frugterne i tern og bland dem i et ovnfast fad. Drys sukker over, hæld vand ved
og sæt det i ovn ved 200 gr. i ca. 45 min. Rør i det et par gange.
Tern fedtsiden på brystet, gnid med salt og peber. Brun det godt på fedtsiden, derefter
kort på kødsiden. Læg det i ovnen ca. 15 min. Pakket ind i stanniol. Lad det trække
15-20 min. inden det skæres på skrå i tynde skiver.
Kog panden af, tilsæt andefond, læg evt. appelsinskaller i nogle minutter. Si den.
Jævnes, smages til med salt og peber evt. appelsinsaft, og tilsæt kulør.
Serveres med kartofler, brunede kartofler, frugterne, rødkål samt sauce.