Madlavning for mænd  ·  Muldbjergskolen - Efterår 2006




Foto: © Steen Folsted.



Stegt andebryst med ristede svampe, forårsløg og rødvinssauce.

Ingredienser:

Du skal bruge følgende til opskrift på stegt andebryst med ristede svampe.

2 Stk dybfrosne andebryst a 300 gr.
200 gr. østershatte
200 gr. champignoner
1 bundt forårsløg
1 spsk Smør
1 dl fløde
1/2 dl rødvin
salt og peber



Fremgangsmåde:

Tø andebrysterne langsomt op i køleskab. Rens svampene og skær dem i mindre stykker.
Rens og skyl løgene.
Skær fedtsiden på andebrysterne i rudemønster og steg dem på en tør pande med skind-
siden nedad, til fedtet er smeltet af og skindet gyldent, ca. 12 minutter.

Vend kødet og fortsæt stegningen ca. 15 minutter. Stegetiden afhænger af kødets tyk-
kelse. Mærk efter med en finger. Kødet må ikke virke hårdt, men skal være elastisk.

Gør et snit med en spids kniv på den tykkeste del af kødet. Kødsaften skal være gylden
og absolut ikke blodig. Tag kødet af panden, drys med salt, pak det i folie og lad det lig-
ge tildækket i ca. 15 minutter før det skæres ud.

Kom en spsk smør på panden, rist løg og svampe og hold dem varme på et fad. Kog stege-
skyen sammen med fløde og rødvin og smag til med salt og peber.

Skær kødet i tynde skiver og anret det med svampe og løg på tallerkner, sammen med saucen.






Foto: © Steen Folsted.


Ferskner med nøddefyld og softice

Ingredienser:

4 store ferskner
75 gr. hasselnøddekerner
1 spsk. stødt kanel
1 spsk. klar honning
25 gr. plantemargarine
ca. 1/2 dl. vand

Softice:

1 liter vanille flødeis
2 dl Piskefløde

Fremgangsmåde:

Skær fersknerne midt over og fjern stenene. Læg de halve ferskner i et ildfast fad med snit-
fladen opad.
Bland de grofthakkede nøddekerner og kanel i en skål.
Smelt honning og margarinen ved svag varme og hæld det over nøddeblandingen. Bland det
godt sammen.
Læg en klat nøddefyld i hver fersken. Hæld lidt vand forsigtigt i fadet og dæk det til med folie
eller låg.

Bages i en forvarmet ovn v. 180 gr. i ca. 20 min. Lad evt. fersknerne få lidt farve uden grillen, men hold øje.

Skær isen i tern og lad den tø lidt op i en skål. Tilsæt fløde og pisk blandingen let og luftig med elpisker.

Ferskner og softice anrettes på portionstallerkner.




[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 8. november 2006