Ingredienser - (4 personer):
400 gr. kogt kyllinge- eller hønsekød
50 gr. champignon
½ ds. aspargessnitter
l dl. fine ærter
l dl. creme fraiche
100 gr. mayonnaise
1 tsk. karry
salt og peber
4 skiver frisk ananas (el. fra dåse)
8-10 skiver bacon
2 spsk. citronsaft
brøndkarse og cherrytomat til pynt
Fremgangsmåde:
Hønsekød, champignon, asparges, ærter, creme fraiche, mayonnaise og karry røres sammen og smages til med salt og peber.
Hønsesalaten anrettes på en bund af salat og ananasringe - pyntes med cherrytomat,
brøndkarse og bacon.
1 stor svinemørbrad - ca. 500 gr.
ca. 75 gr. lufttørret skinke i skiver, fx parmaskinke
1 løg
salt og peber
Fyld:
12 tørrede abrikoser
25 gr. valnøddekerner
1 spsk. honning
Salat:
1 hjertesalat
4 tørrede abrikoser
2 appelsiner
1 moden pære
1 lille salatløg
40 gr. valnøddekerner
100-125 gr. rucola salat
Dressing:
1 appelsin
1 tsk olie
Tilbehør:
Kartofler
Fremgangsmåde:
Fjern sølvsenen på mørbraden. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Giv mørbraden et snit på langs halvt igennem kødet. Krydr kødet med salt og peber.
Hak abrikoser, valnødder og honning i en hurtighakker.
Læg skinkeskiverne på langs, så de overlapper en smule, læg fyldet i snittet i mørbraden,
og luk kødet sammen. Læg nu mørbraden nederst på skinkeskiverne og rul skiverne stramt
om kødet.
Skær løget i tynde ringe og læg dem i et ovnfast fad. Læge mørbraden - med samlingen
nedad - oven på løgene. Sæt kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 gr. og steg kødet
i ca. 50 min.
Hvis der bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen i kødet være 65-70 grader.
Bræk bladene af hjertesalaten. Skær abrikoserne i strimler. Skær enderne af appelsinerne.
Skær skallen og den hvide hinde af med en skarp kniv. Skær appelsinfileterne ud. Gør det
over en skål, så saften bliver opsamlet.
Skær pæren i tynde både. Halver løget og snit det fint. Hak nødderne groft. Rør appelsinsaft,
olie, salt og peber sammen og vend dressingen i salaten.