Madlavning for mænd  ·  Muldbjergskolen - Efterår 2006




Foto: © Steen Folsted.



Ananas med hønsesalat

Ingredienser - (4 personer):
400 gr. kogt kyllinge- eller hønsekød
50 gr. champignon
½ ds. aspargessnitter
l dl. fine ærter
l dl. creme fraiche
100 gr. mayonnaise
1 tsk. karry
salt og peber
4 skiver frisk ananas (el. fra dåse)
8-10 skiver bacon
2 spsk. citronsaft
brøndkarse og cherrytomat til pynt


Fremgangsmåde:
Hønsekød, champignon, asparges, ærter, creme fraiche, mayonnaise og karry røres sammen
og smages til med salt og peber.

Hønsesalaten anrettes på en bund af salat og ananasringe - pyntes med cherrytomat,
brøndkarse og bacon.







Foto: © Steen Folsted.



Foto: © Steen Folsted.


Fyldt mørbrad i parmafrakke

Ingredienser - (4 personer):

1 stor svinemørbrad - ca. 500 gr.
ca. 75 gr. lufttørret skinke i skiver, fx parmaskinke
1 løg
salt og peber

Fyld:
12 tørrede abrikoser
25 gr. valnøddekerner
1 spsk. honning

Salat:
1 hjertesalat
4 tørrede abrikoser
2 appelsiner
1 moden pære
1 lille salatløg
40 gr. valnøddekerner
100-125 gr. rucola salat

Dressing:
1 appelsin
1 tsk olie

Tilbehør:
Kartofler


Fremgangsmåde:

Fjern sølvsenen på mørbraden. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Giv mørbraden et snit på langs halvt igennem kødet. Krydr kødet med salt og peber.

Hak abrikoser, valnødder og honning i en hurtighakker.
Læg skinkeskiverne på langs, så de overlapper en smule, læg fyldet i snittet i mørbraden,
og luk kødet sammen. Læg nu mørbraden nederst på skinkeskiverne og rul skiverne stramt
om kødet.

Skær løget i tynde ringe og læg dem i et ovnfast fad. Læge mørbraden - med samlingen
nedad - oven på løgene. Sæt kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 gr. og steg kødet
i ca. 50 min.
Hvis der bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen i kødet være 65-70 grader.

Bræk bladene af hjertesalaten. Skær abrikoserne i strimler. Skær enderne af appelsinerne.
Skær skallen og den hvide hinde af med en skarp kniv. Skær appelsinfileterne ud. Gør det
over en skål, så saften bliver opsamlet.
Skær pæren i tynde både. Halver løget og snit det fint. Hak nødderne groft. Rør appelsinsaft,
olie, salt og peber sammen og vend dressingen i salaten.



[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 3. november 2006