|

Foto: © Kai Kruchov Madsen
Kammuslinger og thailandske rejer!
Kammuslinger og thailandske rejer!
Vendt i hvidløg og krydderurter.
På julienne af porre og gulerødder, samt feldsalat.
Ingredienser:
Kammuslinger
Rejer
Hvidløg (presset)
Krydderurter
Olie
(Fishsauce, teriyakisauce, ingefær)
Gulerødder
Porre
Feldsalat
Brødcroutoner
Croutoner laves af færdig brød, skæres ud som I vil, krydres med krydderier og vendes i olie. Bages i ovnen på 185 c. Til de
er sprøde.
Fremgangsmåde:
Kammuslingerne dubes af for vand. Kom godt med salt og peber på.
Varm en pande op med lidt olie. Når panden er helt varm kommes kammuslingerne på. Del det gerne over to pander eller
steg dem over flere gange. Det må IKKE koge, de skal steges!
Steges på hver side i 3-5 min (alt efter størrelse) , når du vender dem første gang kommes lidt smør på panden for smag.
Tages af varmen og lad dem trække på en tallerken frem til servering.
Rejerne dubes også for vand, vendes i olie med hvidløg og kommes på en varm pande og lyn steges ved høj varme. Tages af.
Porre og gulerødder ordnes og skæres i julienne (helt tynde strimler)
Vendes sammen i en gryde med smør, salt, peber, bare til de er møre, må ikke tage farve.
Lav en dressing af hvidløg, olie, evt. fish sauce, teriyaki sauce og ingefær, kom hakket krydderurter deri. ( smag dig frem )
Bland feldsalaten med porre og gulerødder og anret det på en tallerken.
Vend nu kammuslinger og rejer sammen med dressingen og fordel det ud på tallerknen. Til sidst kommes de sprøde croutoner
på.

Foto: © Kai Kruchov Madsen
Flanksteak med selleri pure.
Flanksteak med selleri pure.
Hertil tomat/feta salat, ristet løgringe og pestosauce
Flanksteak:
Olie, smør, paprika, hvidløg, salt, peber.
Flanken, krydres og kommes på en varm pande med fedtstof, steges på hver side ca. 5-7 min, tjek tykkelsen. Skal trække
min den tid den er stegt i. Må ikke pakkes i staniol!
Selleripure:
3 stk selleri
3 løg
1/3 vand
1/3 fløde
1/3 sødmælk
Salt, peber, smør.
Orden selleri samt, løg og skær dem i grove tern. Kom det i en gryde hvor væsken dækker sellerierne og løgene.
Bring det i kog og skru ned for varmen. Lad det simre i ca 20 minutter, til alt er mørt.
Væsken hældes fra (GEMMES I EN SKÅL)
Stavblend grønsagerne og tilsæt lidt væske af gangen, til den har den konsistens du ønsker. Den skal være glat ( ingen
klumper!! ).
Smag til med salt og peber, og monter evt. med smør.
Kan lunes lidt inden servering.
Tomat/fetasalat:
Tomater
Feta
rødløg
Olie, eddike, salt, peber
Basilikum, kørvel
Alt ordnes og skæres som man synes. Lav en olie, eddike dressing med basilikum og hæld eller vend i tomaterne, løg og
feta.
Pas på fetaen ikke smadder let ud, heller kom det på til sidst.
Løgringe:
Løg
Mel
Olie
Lidt grove løgringe skæres og skilles af, vendes i mel og steges/friteres i olie til de er gyldne og møre.
Pestosauce:
Spinat
Mandler
Parmesan ost
Olie
Hvidløg
Fløde
Oksefond
Mandler og ost blendes, kom spinat i og blend til det er smadret!
Kom lidt olie i af gangen til det får en god blød konsistens.
Varm oksefond op. I en gryde , vand + bouillon. Når fonden er varm monteres pestoen lidt af gangen, og tilsæt fløde, søg
for det samler sig. Lad den koge stille og roligt. Smages til med hvidløg, salt, peber, citron.
Servering:
Kødet skæres i strimler. På hver tallerken anrettes selleri puréen, tomat salaten, kødet og løgringene, samt saucen.

Foto: © Kai Kruchov Madsen
Mazarin kage med rørt is.
Ingredienser:
200 g marcipan
75 g sukker
200 g smør, blødt
4 æg
50 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Pisk marcipan og sukker godt sammen. Pisk derefter smør i til det er ensartet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen og vend
til sidst hvedemel i.
Kom dejen. I en smurt form ( evt. springform).
Bag kages i en. Forvarmet ovn ved 175 c. I ca 30 min.
Prik i den og se om den er færdig.
Tages ud af ovnen og afkøles.
Serveres med rørt is og bær og chokolade.
[ Tilbage ]

Steen Folsted Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|