|

Foto: © Flemming Carlsen
Cæsarsalat med pocheret æg
Ingredienser - 4 pers.:
4 æg!
2 store kyllingebryst
1-2 romainesalat, plukket i grove stykker
50 g parmesanost, flager
Smør og olie til stegning
Salt, peber
Croutoner:
Brød
Olie, salt, peber
Cæsar dressing:
1 dl mayonnaise
2 ansjosfileter
1 tsk Worcestershire sauce
30 g parmesan, reven
1 fed hvidløg, presset.
Salt, peber, citronsaft
Fremgangsmåde:
• Steg kyllingebrysterne på en varm pande, skal steges nænsomt, så de ikke bliver tørre. Vil sige, længe ved mellem varme.
Men, skal STEGE! Ikke KOGE! Sørg for de er helt gennemstegte inden de skal anrettes
• Gryde sættes over med vand, til de pocheret æg.
• Ægget slåes ud i film og der laves en pose med ægget i. Sørg for den bliver tvunget godt, så ægget bliver i filmen.
• Brug evt. et lille glas, fores med film, ægget i, saml siderne af filmen og tvind. Sørg for er helt lukket.
• Kom dem i kogende vand i ca. 5-6min (TJEK). Tages op og trækker, kan tages ud af filmen efter et par minutter.
• Skær brødet i grove tern, vend det i lidt olie og salt, peber og kom det i ovnen på 200 c. Til de er sprøde.
• Pluk salaten og kom det i en skål
• Blend alle ingredienserne til dressingen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Vend dressingen sammen med salaten.
• Anrettes på tallerkener, kylling skæres i skiver og fordeles, drys med croutoner og flager af parmesan. Samt lidt purløg
og det pocheret æg.

Foto: © Flemming Carlsen
Rørt Hakkebøf med kartoffelstakke, bløde løg og pebersauce
Ingredienser - 4 pers.
Rørt hakkebøf.
500 g Hakket oksekød
150 g pikantost
1 spsk sennep
Hakket persille
Hakket rødbeder
Salt, peber
Fremgangsmåde:
• Hak persille og rødbeder.
• Kom kødet i en skål og rør pikantosten, det hakket persille og rødbede, samt sennep og lidt salt og peber i, til det er rørt
godt rundt og ligeligt fordelt.
• Form dem til bøffer, steg dem i rigeligt margarine, til de er gyldne.
Kartoffelstakke.
Kartofler
2 fed hvidløg
Blødt smør
Salt, peber, rosmarin
100 g Reven hård ost
Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 200 c
• Skyl kartoflerne og skær dem på maskine! Helt tynde skiver af kartoffel.
• Kom dem i en skål, vend dem i smør, salt, peber, det presset hvidløg og hakket rosmarin, samt den reven ost.
• Vend det det godt rundt.
• Smør formene og stak dem ovenpå hinanden. Kom dem i ovnen og bag dem i 45 min. (Hold øje med dem)
• Tages ud af formen og server dem med et drys af groft salt.
Bløde løg.
1-2 store løg
Smør, olie
Fremgangsmåde:
• Løg skæres i skiver, ikke for tykke.
• Smør og lidt olie varmes let op i en gryde, kom løgene i og varm dem igennem til de er bløde og gyldne. Serveres varme.
Pebersauce - 4 pers.:
1 lille løg
3 dl oksefond
2,5 dl fløde
1 dl cognac
2 spsk grønne peberkorn
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 tsk dijonsennep
1 spsk æbleeddike
Salt, peber, evt. smag til med sukker.
Fremgangsmåde:
• Opvarm smørret i en lille gryde
• Sauter løgene, til de e klarer farven.
• Tilsæt peberkornene og steg med i et minuts tid. Knus evt nogle af dem for en stærkere pebersmag.
• Hæld cognac på og lad det fordampe (sæt evt. ild til det)
• Tilsæt fond, fløde, tomatpuré og sennep og lade saucen koge op.
• Smages til med salt, peber, samt evt. lidt sukker.
Kan jævnes, hvis man synes.

Foto: © Flemming Carlsen
Kærnemælkshorn med 2 slags fyld.
Ingredienser: - 12 stk.
1 dl kærnemælk
25 g gær
200 g smør (blødt)
250 g hvedemel
Fyld:
1. Marcipan og chokolade
2. Hindbær og nougat
Fremgangsmåde:
• Kærnemælk kommes i en skål. Smuldr gæren heri og rør den ud.
• Kom melet i, samt det bløde smør.
• Ælt dejen til den er helt samlet. Ælt den godt igennem i nogle minutter.
• Stilles på køl i ca. 20 min.
• Rul dejen ud, skær den i trekanter
• Fordel fyldet på og rul den fra den brede ende ned mod spidsen.
• Lav halvdelen af trekanterne med marcipan og chokolade, anden halvdel med hindbær og nougat.
• Sørg for at dejen bliver lukket tæt omkring fyldet.
• Kom hornene på bageplader med bageparpir.
• Stilles nu et lunt sted og hæves i ca. 45 min.
• Varm ovnen op til 200 c. (Varmluft)
• Bages i 8-10 minutter, bages gyldne.
Køles af inden servering!
Kan pyntes med glasur.
Varm kakao med flødeskum - 4 pers.
25 g smør
1 dl (50 g) Kakaopulver
1 l mælk
85 g sukker
(Piskefløde)
Fremgangsmåde:
• Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt kakaopulver, varm det godt igennem, ved svag varme. Pisk mælk i lidt af
gangen og bring det i kog. Smag til med sukker.
• Pisk fløden.
Server kakaoen i en kop med en skefuld pisket flødeskum.
[ Tilbage ]

Steen Folsted Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|