|

Foto: © Kai Kruchov Madsen
Fiskesuppe med karry og urter
Ingredienser - 5 pers.:
1,5 l fiskebouillon
50 g smør
3 spsk mel
1 porre
1 rødløg
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
Rejer
200 g laks
2 spsk. fishsauce
1 dåse kokosmælk
2 spsk god karry
Salt, peber
Saften og skal fra 1 lime (øko)
Frisk timian
Fremgangsmåde:
• Grønsager og fisk skæres i mundrette stykker, ikke for småt.
• Vend fisken i limesaft og lidt salt og peber og sæt dem til side.
• Vend rejerne i olie med presset hvidløg, lime, salt og peber.
• Grønsagerne sauteres af i smør, kom karry på. Lad det få lidt varme mens du rører grundigt rundt og herefter kom mel på.
Dette skal også have lidt varme, men må endelig ikke brænde.
• Herefter kommes fiskefond på, kokosmælk og fishsauce.
• Det koges op og simre i 10 minutter. Smages til med salt, peber, limeskal og jævn den evt. hvis du synes den er for tynd.
Suppen skal være cremet.
• Steg rejerne på en varm pande i få minutter, MÅ IKKE KOGE!
• Kom fisken i suppen, der nu har trukket lidt, samt salten og limesaften har startet tilberednings processen af fisken.
• Lad det simre lige under kogepunktet til fisken er mør. Kom frisk timian i. Smag til inden servering. Og som det sidste
kommes rejerne i.

Foto: © Kai Kruchov Madsen
Dampet torsk med det hele
Ingredienser:
Torsk
Bacon
Peberrod
Rødbeder
Løg
Æg
Kapers
Persille
Kartofler
Fremgangsmåde:
• Orden kartoflerne, krydder dem og kom dem i ovnen ved 200 c.
• Torsken skæres i portionsstykker, gnides med salt. Stilles til at trække til de skal dampes.
• Gryde forberedes med vand, peberkorn og laurbærblade. Skal bruges til torsken. Skal koge uden at koge, den skal gerne
holdes lige under kogepunktet, så fisken ikke går i stykker.
• Bacon steges og hakkes fint.
• Æg koges, afkøles og hakkes.
• Løg ordnes. Og hakkes i fine tern.
• Rødbeder skæres i fine tern
• Persille hakkes.
Panko paneret torsk med syltet grønt
Torsk
Æg
Pankorasp
salt, peber og paprika
Syltet grønt:
Pastinak
Gulerod
Squash
Eddike
Sukker
• Torsk skæres ud til portionsstykker, vendes i æg og pankorasp, krydres med salt, peber og paprika. Steges på en
pande med rigeligt fedtstof.
• Grønsagerne ordnes/skrælles og laves i fine stimler.
• 1/2 eddike og 1/2 sukker kommes i en gryde og koges op, grønsagerne kommes i og koges med i 5-10 min.
• Tages af varmen og lad dem trække i lagen til de skal bruges
Sennepssauce
Æblemost
Løg
Mælk
Fløde
Sennep
Smør, mel
Kom smør i en gryde, smelt det og kom hakket løg på, brun det let og kom æblemost på. Lad det koge ned.
Kom mælk/fløde på og smag til med sennep, salt, peber
Jævnes evt.
Server begge fisk på en tallerken med hver sit tilbehør ovenpå, hertil kartofler og sauce.

Foto: © Kai Kruchov Madsen
VANDBAKKELSER
Ingredienser: - 4 pers.
2,5 dl vand
125 g smør
125 g hvedemel almindeligt mel
3 store æg
Fremgangsmåde:
• Kom vand og smør i en kasserolle og kog det op. Når det koger, sigter du hurtigt melet ned i gryden. På den måde
undgår du klumper i dejen.
• Pisk det hurtigt sammen mens kasserollen stadig står på kogepladen, og tag så gryden af.
• Brug piskeris, fordi på den måde er nemmest at få pisket dejen godt sammen. Men det kræver nogle kræfter i armen.
Du kan også bruge en elpisker, det er nemmere.
• Lad nu dejen køle af i 15 minutter.
• Pisk så et æg i dejen et ad gangen, så du får en let og glat vandbakkelsesdej, der dog heller ikke må være for tynd.
Men denne opskrift plejer ar passe helt præcist. Brug gerne piskeris eller elpisker.
• Til sidst kan du røre dejen sammen med en grydeske af træ, så dejen samles let.
• Nu kan du så putte din dej til vandbakkelse over i en sprøjtepose, eller en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne.
• Tænd ovnen ved 200 grader almindelig luft (over- og undervarme), og læg et stykke bagepapir på en bageplade. Sprøjt
så dejen ud på bagepapiret i den form du ønsker.
• BAG VED 200 C I CA 30 MIN, alt efter størrelse.
FYLD:
Hindbærskum
125 g hindbær, frosne
30 g flormelis
2,50 dl piskefløde
Kog hindbærrene let op og køl dem af.
Bland med flormelis og pisket flødeskum.
Kom skummet inden i de afkølet vandbakkelser. Drys med flormelis og pynt med bær og chokolader.

[ Tilbage ]

Steen Folsted Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|