? Madlavning for mænd

Madlavning for mænd        ·              Højene Skole - Efterår 2021







Foto: © flemming carlsen







Jordskokkesuppe med chorizo og purløg.


Ingredienser - 6 pers.:

500 g jordskokker
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk olie
Timian
1 l hønsebouillon
1/2 dl piskefløde
Salt, peber
60 g chorizo
1/2 bdt purløg





Fremgangsmåde:

Jordskokker og løg skrælles og rengøres.
Skæres i mindre stykker.
Kom olien i en gryde og sauter løg og jordskokker, sammen med timian og hvidløg.
Sauter det i nogle minutter.
Herefter kommes hønsebouillon på og lad det koge i 10-15 min, eller til det er helt mørt, blendes glat og tilsæt fløde.
Smag til med salt og peber. Evt. Lidt citron.
Chorizo skæres i tern og ristes på panden til det er sprødt. Kom det på et stykke papir, så det kan suge det over skydende
fedt.
Purløg hakkes fint.
Når suppen er smagt til, anrettes den med chorizo ternene og purløg.





Muffins-boller.


Ingredienser - 20 stk.:

30 g gær
5 dl vand
Lidt olie
1 tsk. salt
1 spsk paprika
2 spsk cremefraiche 18%
50 g revet parmesanost
100 g durum mel
Tipo o mel til det er en smidig dej.





Fremgangsmåde:

Gær opløses i lunkent vand.
Kom olie, salt og paprika i rør det godt ud.
Tilsæt cremefraichen og osten.
Kom nu melet i lidt af gangen til du får en smidig dej (ikke tør- heller ikke klisteret)
Ælt dejen færdig på et bord med lidt mel, del den i to.
Stilles et lunt sted i 2 skåle (overdækket)
Lad dem hæve 1/2 time
Når de er hævet, tages de igen ud på bordet. Muffinsformene smøres og delen fordeles deri.
Lad dem nu hæve 20 min.
Bages i en varm ovn ved varmluft på 185 c. I ca. 10-14 min Tjek efter 10.









Foto: © flemming carlsen







Fyldt svinemørbrad


Ingredienser: 5 pers.

1 svine mørbrad
Friske krydderurter
1 fed hvidløg
Salt, peber, paprika, citron
1 dl olie
200 g pikantost



Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 200 c.
Svinemørbraden pudses af. Og skæres op på langs, halvt igennem, skær en flap ind i hver side fra midten og bred den
ud, bank den let ud.
De friske krydderurter ordnes og skylles.
Hvidløg, salt, peber, paprika og citron og krydderurter blendes med olien Vendes med pikantosten, smages til.
Smør massen ud på mørbraden og rul svinemørbraden sammen.
Snør den med snor. Kom den på en bageplade. Kommes i den varme ovn i ca. 30 min.
Tjek om den er færdig.




Små kartofler med tomat salsa


Ingredienser:

Små kartofler Ca. 4 til hver
Lidt olie, salt, peber.
10 tomater
Persille
Olie
Artiskok
Presset hvidløg
Løg
Salt og peber



Fremgangsmåde:

Skyl kartoflerne og del dem i to, vend dem i olie og salt og peber. Kom dem i ovnen på 200 c. Til de er møre og gyldne,
ca. 30 min. Tjek!
Tomater og løg ordnes, skæres i små tern, kommes i en skål.
Hak persille og artiskokerne bland det i tomat og løg blandingen.
Vend det med olie, hvidløg, salt og peber.

Anretning:
Snoren tages af mørbraden og skæres ud.
Kartoflerne vendes med tomatsalsaen. Og anrettes med mørbraden..












Foto: © flemming carlsen










Brownie


Ingredienser - ca. 10 pers.:


200 g mørk chokolade
200 g smør
250 g sukker
3 tsk vaniljesukker
125 g mel
3 æg





Fremgangsmåde:

Sådan gør du:
Ovnen varmes op til 175 c. Varmluft.
Mål tingene op.
Smelt smør i en gryde ved lav varme.
Hak chokolade groft.
Når smørret er smeltet tages det af varmen og tilsæt chokoladen, Rør rundt indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af.
Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker sammen til en luftig masse med en elpisker.
Smør og chokolade blandingen tilsættes nu, mens du stadig pisker.
Fordeles i form, der er bagepapir i.
Bages midt i ovnen i ca. 20 min.
Køles let af. Sættes gerne på køl. Til den skal serveres.






Creme af jordbær og blåbær


Ingredienser:


1 bakke jordbær
2 bakker blåbær
Florsukker
1 l piskefløde
1/2 l kagecreme





Fremgangsmåde:

Blend jordbær og blåbær med 1 dl fløde
Pisk resten af fløden (letpisket)
Lav kagecremen
Blandes sammen, smages til med florsukker. Stilles på køl til anretningen.
Kagen skæres ud og anrettes, pynt kagen med bærcremen, samt lidt pynt.













[ Tilbage ]



 

Steen Folsted
TLF : 98 92 83 00    -    Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk




Denne side er oprettet 7. november 2021