


Foto: © steen folsted
Stenbiderrogn med saltbagt selleri og yoghurt
Ingredienser - 5 pers.:
Saltbagt selleri
500 g Selleri
Salt
Vinaigrette
20 g Skalotteløg
25 g Olivenolie
25 g Hvidvinseddike
10 g Honning
100 g Græsk yoghurt 10%
175 g Stenbiderrogn
5 g Tallerkensmækker
Fremgangsmåde:
Vask knoldsellerien grundigt, skræl knoldsellerien hvis skrællen er meget tyk.
Gnid knoldsellerien ind i olie, drys salt på knoldsellerien.
Pak knoldsellerien ind i sølvpapir.
Bag knoldsellerien ved 180 grader i 60-80 minutter eller indtil det er mørt.
Køl det saltbagte knoldselleri af.
Skær det kolde knoldselleri ud i både.
Vinaigrette
Pil løget og snit det fint.
Kom olie, eddike, honning og salt i en skål og rør det sammen.
Tilsæt løg til vinaigretten.
Ved servering
Anret yoghurt, knoldselleri, stenbiderrogn og vinaigrette på en tallerken.
Fordel tallerkensmækker ud over retten.



Foto: © steen folsted
Grillet kalv med tunsauce og citron
Ingredienser: 6 pers.
6 røde peberfrugter
200 g sprød salat
Kapers med stilk
2 dåser tun i olie
1 dl mayonnaise
2 dl crème fraiche
2 spsk. kapers
salt, peber og citronsaft
6 stk. kalv (kotelet/rib eye/ culotte el.lign)
4 citroner
salt og peber
Fremgangsmåde:
Skyl peberfrugterne og sæt dem i ovnen ved 245 gr i ca. 20 min. Når de begynder at blive sorte, tages de ud. Tag skindet
af og skrab kernerne ud. Vend med salat og kapers.
Blend tun, creme fraiche, kapers og mayonnaise sammen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Grill kalv 4-5 min på hver side. Drys med salt og peber. Skær citronerne over på midten og grill dem ca. 10 min på skære-
siden, til de er sortbrune og karamelliserede.
Servér kalv og salat sammen med tunsaucen og ½ grillet citron.



Foto: © steen folsted
Pære-karamel-tærter med valnødder
Ingredienser - 6 pers.:
5 pærer
180 g sukker
100 g smør
1 plade butterdej
Vaniljecreme:
250 g mascarpone
½ dl piskefløde
4 spsk. flormelis
Pynt:
18 stk. valnøddekerner
Rosenpeber - knust
6 små forme på 8 cm i diameter el. et stort tærtefad
Smør til formene.
Fremgangsmåde:
Skræl og del pærerne i halve. Fjern kernehusene med en teske.
Smelt sukkeret ved svag varme. Tilsæt smør, når sukkeret er gyldent. Lad det bruse op, tag det af varmen og rør godt
rundt i karamelmassen.
Varm ovnen op til 210°.
Fordel karamellen i 6 smurte forme. Læg pærestykkerne i karamellen, så skærefladen vender op mod dig selv. Del butter-
dejen i 6 stykker, læg et stykke over hver tærte og skub dejen ned i kanten. Bag kagerne gyldne, ca. 13-15 min. midt i
ovnen.
Rist nødderne. Rør mascarponen med vanilje, flormelis og fløde til en ensartet masse.
Vend tærterne ud på tallerkner, så bunden vender opad og servér dem lune med cremen til. Pynt med knust peber og
valnødder.

[ Tilbage ]

Steen Folsted TLF : 98 92 83 00 - Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|