|



Foto: © steen folsted
Salat med bagt laks og stenbiderrogn
Ingredienser - 2 pers.:
100 g blandet salat
150 g laks
1 tsk. dild, tørret
1 citron
stenbiderrogn
1 rødløg, i tynde skiver
1 håndfuld frisk dild
Salt og peber
Dressing
1 spsk. cremefraiche
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Drys laksen med tørret dild, friskkværnet peber og salt, læg to citronskiver på og bag laksen i et ovnfast fad ved 175 gr.
varmluft i ca. 15 min. (eller til den er lige akkurat perfekt tilberedt)
Anret salaten på et fad, fordel stykker af den bagte laks på salaten sammen med små skefulde stenbiderrogn, rødløg i
skiver, masser af dild og små skefulde af creme fraiche som er rørt med salt og peber.
Server med et par citronbåde til.



Foto: © steen folsted
Helstegt rødspætte med bagte porrer og dressing
Ingredienser: 4 pers.
4 hele rødspætter
fuldkornshvedemel
havsalt og friskkværnet peber
4 spsk. olivenolie
40 g smør
Til porrer og dressing
4 stk. porrer
1 dl olivenolie
salt og friskkværnet peber
2 appelsiner
1 spsk. sennep
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. akaciehonning
estragon
Fremgangsmåde:
Tjek, at rødspætterne er friske. De skal mest af alt dufte af hav og ikke af fisk.
Rødspætterne renses for indvolde og blod, - skyl dem grundigt i koldt vand. Vend rødspætterne i mel, og krydr med salt
og peber. Stil til side og vent med at stege fiskene, til du har lavet porrer og dressing.
Skær rod og det yderste af toppen af porrerne, flæk porrerne på langs og skyl dem godt igennem i koldt vand. Afdryp
dem herefter grundigt, og læg dem på en bageplade.
Skær skræl af appelsiner, og kom lidt af dem op til porrerne sammen med, salt, friskkværnet peber og lidt olivenolie.
Kom porrerne i ovnen, og bag dem ved 170 gr. i 25-30 min., til de bliver godt brankede udenpå og helt bløde og møre i
midten.
Steg de skrællede appelsiner på en tør pande i 6-8 min. ved middel varme, til de får en flot gylden og ’brændt’
overflade, tag herefter appelsinerne af panden. Dette giver appelsinerne ekstra sødme og en røget smag.
Kom appelsinerne op i en blender sammen med sennep, eddike, honning, salt, friskkværnet peber og olivenolie, og blend
til en tyk og homogen dressing.
Tag porrerne ud af ovnen, og lad dem køle let af, mens du steger fiskene.
Kom olie en varm pande, tilsæt lidt smør, og lad det bruse op. Steg rødspætterne i ca. 3-4 minutter på hver side, til de er
flot gyldne på begge sider. Træk porrerne fra hinanden i lange strimler på langs med et par gafler, og anret dem på ovenpå
de stegte rødspætter, kom dressing ud over, og drys med plukket estragon.
Server med groft brød.


Foto: © steen folsted
Mandelkage med limecreme
Ingredienser - 12 pers.:
2 limefrugter
250 g smør
250 g sukker
3 stk. æg
200 g mandelmel
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Smør til formen
Limecreme
1 limefrugt
1 håndfuld mynte
250 g mascarpone
75 g flormelis
150 g græsk yoghurt
Pynt
25 g saltede pistacienødder
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 150 gr
Kagen
Riv skallen af limefrugterne, og pres derefter saften af limefrugten.
Rør smør, sukker, limeskal og saft sammen.
Pisk æg i et ad gangen.
Tilsæt mandelmel.
Sigt hvedemel og bagepulver i, og rør dejen sammen.
Hæld dejen i en smurt springform, ca. 22 cm, og bag den i ca. 1 time.
Afkøl kagen.
Limecreme
Riv skallen, pres saften af limefrugten til cremen.
Blend limesaft, - skal og mynteblade.
Pisk mascarpone, mynteblandingen og flormelis sammen. Vend yoghurt i, og smag til med flormelis.
Smør cremen på den afkølede kage, og drys med hakkede pistacienødder.

[ Tilbage ]

Steen Folsted TLF : 98 92 83 00 - Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|