Madlavning for mænd        ·              Højene Skole - Efterår 2018






                    





                    
Foto: © steen folsted







Stegte sild med rødløg, rosa peber og tranebær


Ingredienser - 4 pers.:

4 stk. ferske sildefileter
Salt, peber
1 rødløg
25 g soltørrede tranebær
1 tsk. rosa peberkorn
¼ l eddike
1 dl vand
75 g sukker
4 halve skiver rugbrød



Fremgangsmåde:

Krydr sildefileterne med salt og peber og steg dem i 3-4 min. på skindsiden på en varm pande uden fedtstof.

Læg sildefileterne på et fad og fordel rødløg i tynde skiver, tranebær og peberkorn henover.

Bring eddike, vand og sukker i kog, og kog, til sukkeret er opløst. Hæld lagen over sildene og lad dem trække i ca. 1 time.

Server med brød.

Retten kan sagtens laves dagen i forvejen.







                    





                    
Foto: © steen folsted







Svin i svøb og linsesalat med rodfrugter


Ingredienser - 6 pers.:

1 svinekam uden svær og ben (ca. 1,2 kg i afpudset vægt)
salt og friskkværnet peber
1 bundt frisk timian
150 g bacon i skiver
ufarvet bomuldssnor eller kødnåle

Linsesalat m. rodfrugter
3-4 rødbeder
2 pastinakker
1½ dl belugalinser
2 spsk. olivenolie
saft af ½ citron
1 bakke rucolasalat

Dressing
1 fed hvidløg
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. lys vineddike
1 spsk. appelsinsaft
3-4 spsk. olivenolie



Fremgangsmåde:

Krydr svinekammen med salt og peber, og drys med masser af timian. Pak baconskiver omkring, og fæstn dem med snor
eller kødnåle. Brun stegen godt på alle sider på en varm pande. Læg den i et ovnfast fad, og steg den midt i en 190° varm
ovn i ca. 35 minutter. Lad kødet hvile i mindst ½ time.

Linsesalat med rodfrugter
Skrub rødbederne, og kog dem i rigeligt vand i ca. 30 minutter. De skal være møre, men stadig faste. Køl dem af i koldt
vand, og gnid skrællen af. Skær dem i stave. Skræl pastinakker, og skær dem i tynde stave. Kog dem i 3-4 minutter i
letsaltet vand. Læg dem i koldt vand, og lad dem herefter dryppe af. Skyl og kog linserne i letsaltet vand i 20 minutter.
Dryp dem af i en sigte, og vend dem med olie og citronsaft.

Skyl og slyng rucolaen. Bland det hele sammen.

Dressing
Pil hvidløget, og pres det. Pisk alle ingredienser til dressingen sammen, og vend den i linsesalaten. Skær stegen i tynde
skiver, og servér salaten som tilbehør.







                    
Foto: © steen folsted







Frugtsalat med limoncello og vaniljecreme


Ingredienser: - 6 pers.

3 søde æbler
3 kiwier
2 pærer
6 dadler
3 spsk. limoncello
3 spsk. citronsaft
3 tsk. honning

Vaniljecreme
1 vaniljestang
2½ dl mælk
4 æggeblommer (pasteuriserede)
1 dl sukker



Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem dem. Kom vaniljestang og mælk i en gryde, og varm det op. Pisk æggeblommer
og 1 spsk. af sukkeret lyst i en skål. Tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen, og pisk godt undervejs. Rør den varme mælk i
skålen lidt ad gangen. Hæld hele blandingen tilbage i gryden, og varm langsomt op under omrøring, til du får en tyk creme.
Den må ikke koge! Tag gryden fra varmen, og rør vaniljekorn i. Køl cremen helt af, gerne natten over.

Skræl æbler, kiwi og pærer, og skær dem i små stykker. Skær dadlerne i små stykker. Bland limoncello, citronsaft og honning,
og vend frugterne heri. Anret i små glas, og hæld vaniljecreme over.













[ Tilbage ]



 

Steen Folsted
TLF : 98 92 83 00    -    Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk




Denne side er oprettet 22. november 2018