|



Foto: © steen folsted
Spanske rejer i olie – Gambas al ajillo
Ingredienser - 4 pers.:
1 pakke store, rå tigerrejer
1 bundt bredbladet persille
1 smule tørret chili
(efter smag)
20 fed hvidløg
2 dl olivenolie
1 spsk. smør
Fremgangsmåde:
(Panden skal på bordet, så vælg en pæn en af smedejern eller evt. en af lertøj, som kan tåle at stå over ilden).
Pil skallerne af rejerne. Hak persillen groft. Pil hvidløgsfed og skær dem i tynde skiver.
Varm olien op i en pande til den er meget varm. Kom hvidløgene ved og steg dem et øjeblik til de lige begynder at tage
lidt farve.
Kom tørrede chilliflager ved og derpå rejerne som steges til de er smukt lyserøde.
Kom persillen ved og sving evt. en lille klump smør i til sidst.
Smag til med salt og server retten øjeblikkelig mens den er rygende varm.
Godt brød til at svuppe hvidløgsolien op – det er nødvendigt.
Lækre brød
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 stor kogt kartoffel
1 tsk. salt
7-8 dl mel
olie til fritering
Paprika – chili olie
2 tsk. paprika
1 tsk. tørret chili
1 tsk. røget paprika
3 dl olivenolie
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet. Riv kartoflen og bland den med mel og salt (hold lidt mel tilbage til udrulning). Rør vand og gær
i melet, og ælt den sammen til en ganske let dej, der godt må være en smule klæbrig. Lad den hæve i ca. 45 minutter.
Del dejen i 16-18 stykker og rul dem ud i ovaler på ca. ½ cm. tykkelse på et melet bord. Steg dem gyldne og sprøde i
friture, højest et par ad gangen og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. De kan holdes varme i ovnen med døren på
klem, mens resten gøres færdige.
Kom paprika og chili i en lille gryde sammen med olivenolien og varm det hele op til det begynder at syde. Sluk og lad
olien trække lidt. Si den gennem et kaffefilter.
Pensles på de færdige brød ved servering.



Foto: © steen folsted
Veggie Chilli
Ingredienser:
500 g søde kartofler
1 tsk. cayenne peber
1 tsk. spidskommen
1 tsk. kanel
olivenolie
1 løg
1 rød peber
1 gul peber
2 fed hvidløg
1 bdt. friske koriander
1 frisk rød chili
1 frisk grøn chili
2 x 400 g bønner
2 x 400 g flåede tomater + det vand der kan være i dåsen.
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 200 gr.C
Skræl og skær de søde kartofler i store stykker og læg dem på en bageplade.
Stænk med en knivspids cayenne, spidskommen, kanel, salt og peber, drys med olie.
Steg dem i 40 min. i ovnen, eller indtil gyldne og møre.
Skræl og del løgene i kvarte. Peberfrugter deles i kvarte, skræl og hak hvidløg.
Tag koriander blade fra, finhak stilkene. Rens chilierne som skæres i tynde skiver.
Varm 2 spsk. olie i en stor gryde, tilsæt først løg, derefter peberfrugter og hvidløg,
i ca. 2-3 min.
Tilsæt de fint hakkede korianderstængler, chili og resten af krydderierne.
Røres i ca. 2-3 min.
Dræn og tilsæt bønnerne, rør rundt.
Kom tomaterne i, mas tomaterne med bagsiden af en ske og rør rundt, tilsæt vand.
Kom det i kog og lad det små simre i 20-25 min. indtil det er kogt ind - hold øje med det, og tilsæt evt. mere lidt vand, hvis
det er nødvendigt.
Vend de stegte søde kartofler i, sammen med de fleste korianderblade og smages til med salt og peber.
Anrettes i dybe tallerkner med cremefraiche, guacamole og tortilla.

Guacamole
Ingredienser:
½ rødløg
1-2 friske røde chili
3 modne avocadoer
1 håndfuld friske koriander (halvdelen hakkes
6 cherrytomater
2 lime
1 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde:
Skræl løget og rens den ene chili, begge dele hakkes groft.
Mas avocadokødet med en gaffel i en skål.
Bland avocado/løg/chili sammen, tilsæt groft hakket tomater og koriander blade.
Tilsæt saften fra 1 lime og 1 spsk. olivenolie.
Det hele røres sammen.
Smages til med salt, peber og evt. mere limesaft.

Tortillas
Ingredienser:
160 g mel
160 g majsmel
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
4 spsk. olie
1,75 dl vand
Fremgangsmåde:
Bland mel, salt og bagepulver i en skål.
Tilsæt olie og vand og arbejd det sammen til en smidig dej.
Del dejen i 6 stykker og form hver del til en bolle.
Rul hver bolle ud til en tynd plade, ca. 20 cm. i diameter.
Opvarm en stegepande.
Bag hver tortilla på en tør pande til de har fået farve, ca. 2 minutter på hver side.
Under bagningen dannes der luftbobler i tortillaen. Tryk disse bobler ned med et rent viskestykke.
Læg de bagte tortillas oven på hinanden og pak dem ind i et viskestykke, så de holder sig varme og bløde..


Foto: © steen folsted
Chokolade mousse med lakrids
Ingredienser.
2 stk. bananer
½ stk. avocado
5 stk. tørrede dadler
1 spsk. kakao
1 tsk. lakridspulver
2 dl. kokosmælk
1 håndfuld isterninger
Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienser til en jævn masse.
Anret i glas, serveres straks.
[ Tilbage ]

Steen Folsted TLF : 98 92 83 00 - Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|