Madlavning for mænd        ·              Højene Skole - Forår 2018






                    
Foto: © steen folsted                                                              Foto: © steen folsted




                    
Foto: © steen folsted                                                              Foto: © steen folsted







Muslinger med ingefær og chili


Ingredienser - 1 - 2 pers.:

Ca. 2 - 300 g friske muslinger
½ tsk. olivenolie
1 lille skalotteløg
2 fed hvidløg
2 cm ingefær
½ dl hvidvin
1 ½ dl bouillon
1 gulerod
2 forårsløg
½ gul chili
4 stilke persille

2 skiver brød


Fremgangsmåde:

Skyl og rens muslingerne i koldt vand, fjern skæg, og skyl, til der ikke er mere sand i vandet.
(De muslinger der er åbnet, bankes let, lukker de? så kan de bruges – ellers er det ud!)
Pil og del hvidløg. Pil og skær løg i små terninger. Skræl og skær ingefær i tynde stave. Varm en gryde med olie, rist
hvidløg, skalotteløg og ingefær af, tilsæt muslinger og rist godt af, tilsæt hvidvin og bouillon, og skru ned for varmen.
Skræl og skær gulerod i aflange, tynde stænger, snit forårsløg og chili i skrå skiver, kom ned til muslingerne sammen med persillestilke. Lad dem dampe under låg i 6 minutter, de muslinger, der ikke åbner sig, ved tilberedning skal smides ud.

Servér muslingerne sammen med ristet brød.














                    
Foto: © steen folsted                                                              Foto: © steen folsted




                    
Foto: © steen folsted                                                              Foto: © steen folsted


Fiskefrikadeller med rejer, salat med chili-ingefær-dressing


Ingredienser: - 1 pers.

100 g torskefilet
1 knivspids salt
friskkværnet peber
2 spsk. hvedemel
1 æggehvide
½ dl mælk
10 rejer
1 forårsløg, i tynde skiver
1 spsk. finthakket persille
100 g grønne bønner, frosne eller friske.
Ca. 2 spsk. olie/smør til at stege i.

Salat
½ hjertesalat
½ chili
1 forårsløg
2 stilke persille

Dressing
1 spsk. olie
1-2 spsk. vineddike

Tilbehør
1 skive groft brød/rugbrød



Fremgangsmåde:


Hak fiskekødet i en foodprocessor med salt. Tag fiskekødet op og kom det i en røreskål, og rør det med mel, mælk og
æggehvide, og rør til en ensartet fars. Hak rejerne i mindre stykker, og vend dem i farsen med forårsløg og persille.
Varm en pande op med olie og steg fiskefrikadellerne gyldne og sprøde på begge side, skru ned for varmen, og steg
dem færdig i 10 minutter. Damp de grønne bønner.

Salat: Skyl og del hjertesalat i kvarter, skær forårsløg og chili i skrå skiver, drys med persille.
Dressing: Rør olie og vineddike sammen, hæld over salaten.




Hjemmerørt remoulade

3 pers.

Ingredienser
6 spsk. mayonnaise
2 spsk. cremefraiche
4 spsk. pickles
1 spsk. hakkede syltede drueagurker
1 spsk. kapers
ca. 1 spsk. sennep
salt og peber
lidt gurkemeje


Fremgangsmåde
Bland mayonnaise og cremefraiche.
Hak drueagurk og kapers fint og rør det i, tilsæt pickles.
Smag til med sennep, salt, peber og gurkemeje.












                    
Foto: © steen folsted                                                              Foto: © steen folsted




                    
Foto: © steen folsted                                                              Foto: © steen folsted







Hindbær-eclair


Ingredienser - Ca. 25 stk.

2 dl vand
100 g smør
1½ dl hvedemel
3 mellemstore æg
en sprøjtepose med stjernetylle

Hindbærcreme
200 g hindbær
250 g mascarpone
2–3 spsk. lemoncurd

Pynt
Flormelis



Fremgangsmåde:

Varm vand og smør op til kogepunktet i en gryde. Tilsæt melet på én gang, og rør, til dejen slipper kanterne og har en fast
konsistens. Lad dejen afkøle i 5 minutter. Tænd ovnen på 200°. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk med en elpisker ved højeste
hastighed. Fyld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt aflange eclair (ca. 25 stk.) ud på en bageplade med bagepapir.
Bag eclairene midt i ovnen i ca. 25 minutter. Åbn ikke ovndøren under bagningen. Træk forsigtigt bagepapiret med eclairene
over på en rist, hvor de kan køle af.
Mos hindbærrene let med en gaffel. Bland hindbær, mascarpone og lemoncurd i en skål. Flæk kagerne med en skarp kniv,
og fordel cremen på bundene med en ske. Læg toppene ovenpå. Sigt flormelis hen over kagerne, og servér.
.










[ Tilbage ]



 

Steen Folsted
TLF : 98 92 83 00    -    Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk




Denne side er oprettet 28. januar 2018