|


Foto: © Steen Folsted Foto: © Steen Folsted
Blinis med pesto og laks
Ingredienser - 6 pers.:
Blinis
2 æg
½ tsk. salt
2½ dl kærnemælk
100 g hvedemel
75 g fuldkornsmel el. boghvedemel
1 tsk. bagepulver
olie til stegning
Pesto
2 dl. nødder/mandler
2 dl. olivenolie
2 fed hvidløg
2 spsk. Tomat koncentrat
1 håndfuld soltørrede tomater
Salt/peber
Topping
Laks
Flødeost
Fremgangsmåde:
Pesto:
Alle dele blendes, olien kommes i lidt ad gangen til pestoen er lind og smørbar.
Smages til med salt og peber.
Blinis:
Pisk æg, salt, kærnemælk, de 2 slags mel og bagepulver sammen til en tyk dej. Lad dejen hvile i 15 minutter. Opvarm
en pande med lidt olie, og sæt 1 spsk. dej ad gangen på panden. Bag, til overfladen begynder at boble, vend, og bag
færdig på den anden side. Hold pandekagerne varme.
Servering:
Smør de lune blinis med flødeost.
Top med pesto og laks, skåret i mindre stykker.
Pynt med dild.


Foto: © Steen Folsted Foto: © Steen Folsted
Muh med gulerodssalat, bagte kartofler, syltede rødløg og urtedip
Ingredienser - 4 pers.
4 bøffer a 150 – 200 g
salt og friskkværnet peber
Bagte kartofler
400 g skyllede små kartofler
2 spsk. olivenolie
1 spsk. havsalt
Salat
100 g rucola el. frit valg af grøn salat
4 gulerødder
50 g friskhøvlet fast ost
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
Syltede rødløg
4 rødløg
1 dl. Eddike
4 spsk. sukker
4 spsk. vand
Krydderdip
2 spsk. mayonnaise
1½ dl crème fraiche
1 spsk. tørret estragon
1 spsk. friskhakket purløg
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°.
Skyl og halvér kartoflerne, og fordel dem i et ovnfast fad.
Dryp med olie, og krydr med salt.
Bag kartoflerne i ovnen i 35-40 minutter, til de er møre og gyldne.
Skyl og tør rucola/salat. Skræl gulerødderne, og høvl dem i spåner med en tyndskræller. Vend rucola/salat og gulerodsspåner
sammen med høvlet ost, citronsaft og olie.
Krydr med salt og peber.
Pil løgene, skær i tynde både. Kog en lage af eddike, sukker og vand; når sukkeret er opløst, tilsæt rødløg, vend godt rundt
i 2 – 3 min. server på den lune bøf.
Rør mayonnaise sammen med cremefraiche, estragon, purløg, salt og peber.
Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem på en meget varm (grill)pande i 3 minutter på hver side.
Servér med kartofler, salat, krydderdip og top bøffen med de syltede løg.

Foto: © Steen Folsted Foto: © Steen Folsted
Jordbæris med hvid chokolade og knas
Ingredienser - 4 pers.
Bemærk isen skal stå i fryseren i minimum to timer til den er frossen.
Start med at lave din hjemmelavede is, da den skal køle ned.
Jordbæris
250 g Jordbær
1 ½ Dråbe Limesaft
100 g Sukker
130 ml Mælk
50g Cremefraiche, 38%
50 ml Piskefløde
200 g Hvid chokolade, til at overtræk af is kuglerne
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienserne til isen i en blender (eller i en skål og brug en stavblender) og blend dem sammen til en ensartet
jordbærcreme uden knasende sukkerkorn.
Smag blandingen til med lidt limesaft.
Kør isen på ismaskinen (hvis du ikke har én, så kom blandingen en time ekstra i fryseren), hæld den i en beholder og opbevar
den i fryseren, til den er helt frossen.
Lav 4 is kugler, stil dem på en tallerken og sæt dem tilbage i fryseren.
Sprøde gryn
Ingredienser
60 g Havregryn
30 g Smør
30 g Sukker
Fremgangsmåde
Smelt smørret på en pande, og tilsæt havregryn og sukker.
Steg havregrynene fint gyldne ved middelvarme i 12-15 min. Rør lidt undervejs.
Afkøles på et stykke bagepapir.
Når de køler helt af, bliver de knasende sprøde.
Klargøring inden servering
Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad.
Tag dine is kugler ud af fryseren.
Vend is kuglerne i de sprøde gryn.
Stil is kuglerne på en tallerken.
Sprøjt den smeltede chokolade i tynde ”strimler” over is kuglerne.
[ Tilbage ]

Steen Folsted Andersen TLF : 98 92 83 00 - Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|