(Kartofler, løg og oksekød kogt i suppe med laurbærblade og peber, serveret med koldt smør og purløg)
Ingredienser - 5 pers.:
Lobescoves
1 kg oksekød – bov el. tykkam
350 g løg
2 laurbærblade og 1 spsk. hvid peber i gaze
1,2 kg kartofler i tern
Koldt smør
Purløg
Fremgangsmåde:
Oksekødet skæres i tern, på ca. 1½ cm og blancheres hurtigt i rigeligt kogende vand, skylles rent for skum og sættes
over i vand, der lige dækker sammen grovhakkede løg og krydderposen.
Kødet koges næsten mørt og derefter lægges terninger af rå kartofler oven på kødet, dækkes med låg og koges, til alt
er mørt.
Kødet og kartofler blandes og smages til med salt og monteres med koldt smør.
Lobescoves serveres med koldt smør og purløg a part.
Lobescoves kogt på sprængt oksebryst kaldes ”Skipper labskovs”
Karrylobescoves laves af svinekød og krydres med karry.
Pandekager:
3 æg
100 g hvedemel
75 g sukker
2½ dl mælk
50 g smør (smeltet)
1 spsk. smør til stegning
Appelsincreme:
2 tsk. vanilje
½ l sødmælk
40 g majsstivelse
1 æggeblomme
75 g sukker
2 blade husblas
1 lille glas orangelikør eller appelsinjuice
2 tsk. fintrevet appelsinskal
1½ dl piskefløde (flødeskum)
Abrikossyltetøj:
15 tørrede abrikoser
75 g sukker
ca. 1½ dl vand
Pynt:
Hakkede mandler
Fremgangsmåde:
Pandekager: Pisk æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk. Tilsæt smør og resten af mælken lidt ad gangen under piskning. Stil dejen i køleskab 30 min.
Steg pandekagerne ved god varme på en slip let-pande, der er ca. 20 cm i diameter. Steg kun den første pandekage i smør,
for der er rigeligt fedtstof i dejen til at stege i.
Creme: Kom vaniljekorn og -stang i en gryde med mælk, majsstivelse, æggeblomme og sukker. Pisk det godt sammen og
kog cremen under omrøring ca. 4 min.
Læg husblasbladene i blød i koldt vand 5-10 min. Knug vandet ud, kom husblassen i den varme creme og rør, til den smelter.
Hæld cremen i en skål. Lad cremen blive kold og smag den til med orangelikør og appelsinskal. Vend let pisket flødeskum i
cremen. Smør pandekagerne med cremen og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager i et fad med lukningerne nedad.
Abrikossyltetøj: Hak abrikoserne fint og kog dem i en gryde under låg med sukker og vand. Abrikoserne skal småkoge ca.
½ time ved svag varme. Blend evt. til ensartet konsistens. Smør syltetøjet i et jævnt lag på pandekagerne og drys med
mandler og appelsinstrimler