Madlavning for mænd        ·              Højene Skole - Efterår 2016






                    
Foto: © Steen Folsted                                                              Foto: © Steen Folsted





Løgsuppe og bruschetta


Ingredienser - 6 pers.:

250 g skalotteløg
250 g rødløg
2 fed hvidløg
50 g smør
1 spsk. sukker
3 spsk. hvedemel
4 dl portvin
7 dl grøntsags- eller hønsebouillon
salt og friskkværnet peber



Bruschetta


1 flute/brød
1-2 spsk. olivenolie
50 g revet ost
2 spsk. hakket persille
salt



Fremgangsmåde:


Løgsuppen

Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Pil hvidløg, og hak dem helt fint. Smelt smør på en pande (det må ikke tage farve),
og steg løg og hvidløg i 2 minutter. Drys med sukker, og lad løgene karamellisere ved svag varme i ca. 15 minutter.
Sigt hvedemel over, og vend det forsigtigt rundt. Hæld portvin på, og lad det koge ind i 2 minutter.
Tilsæt bouillon, og lad suppen småsimre i ca. 15 - 20 minutter.
Smag til med salt og peber.


Bruschetta

Skær flute/brød i tynde skiver, og dryp med lidt olie.
Drys med revet ost, og bag bruschettaerne i ovnen ved 200° i ca. 4 minutter på øverste rille, til osten er smeltet, og brødet
er sprødt og gyldent.
Drys med persille og salt, og servér som tilbehør til den varme løgsuppe..















                    
Foto: © Steen Folsted                                                              Foto: © Steen Folsted


Fisketournedos i sennepsfløde


Ingredienser - 4 pers.

800g hvid fisk i stykker ca. 6x6 cm. (skal anrettes som et tårn)
2 tomater
1 peberfrugt
1 porre
2 spsk. smør
Salt og peber
2 dl hvidvin
1 spsk. dijonsennep
2 dl piskefløde
2 spsk. dild
2 spsk. persille
Citron til pynt


Fremgangsmåde:

Tomaterne og peberfrugt befries for skind og kerner og skæres i strimler.
Porre skæres i strimler.
Det hele svitses på en pande med smør.
Fisken krydres med salt/peber og steges på tør pande, og panden koges af med vin.
Tilsæt sennep og fløde. Koges lidt ind.


Pasta:

Kog pastaen efter anvisning på pakke.
Fisken anrettes på saucen i lag med skiftevis fisk og grøntsager på tallerkenen. (et tårn)
Pyntes med dild og persille.


Anretning:

Sauce
Pasta
Fisk
Grønt
Fisk
Grønt
Persille og dild
Citron.















                    
Foto: © Steen Folsted                                                              Foto: © Steen Folsted




Æblecrumble



Ingredienser: 6 pers.

Crumble

150 g hvedemel
125 g koldt smør
100 g havregryn
50 g sukker
1 knsp. Salt


Æbler

7 stk. æbler
1,5 spsk. rørsukker
3 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
2 ½ dl. Cremefraiche


Fremgangsmåde:

Bland mel, havregryn, smør, sukker og salt i en foodprocessor.
Dejen skal ligne krummer.
Skræl æblerne, og skær dem i tern.
Vend æblerne med kanel, kardemomme og sukker, og fyld dem i en tærteform, som er ca. 25 centimeter i diameter.
Top æblerne med dejen (stadig som krummer), og bag kagen ved 200 grader i cirka 45 minutter.

Servér kagen lun, med cremefraiche..













[ Tilbage ]



 

Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00    -    Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk




Denne side er oprettet 29. november 2016