Madlavning for mænd        ·              Højene Skole - Forår 2016







Foto: © Steen Folsted


Er oversat fra engelsk ved hjælp af Google Translate.




Græskar i "saor"


Ingredienser - 6 pers.:

500 gr. græskar
4 store hvide løg
hvidvinseddike (efter smag)
Nogle pinjekerner
ekstra jomfru olivenolie
1 laurbærblad
salt



Fremgangsmåde:

Forbered græskar og skæres i skiver omkring 1,5 cm. Varm lidt olie i en non-stick pan.
Læg græskar skiver og blødgøre dem vende dem fra begge sider uden at lade dem mørkere, holde dækket; når de er klar, læg dem til side. I mellemtiden, slice løget fint og kog i lidt olie indtil det er visnet, sammen med en laurbærblad og salt hvis du vil.

Tilsæt eddike og fortsætte med at koge, indtil væsken vil blive forbrugt. Måling ud eddike og lad det fade til det rigtige sted.
Smag af saor faktisk er givet ved graden af surhed af løg. Styre sig selv efter deres egen smag for at have en mere eller mindre
stærk saor.
Tilføj til sidste rosinerne efter at lade dem trække i vand og derefter tørret, og pinjekerner frisk stegt eller naturlige. I et ovnfast fad lægge squash, dække den med et lag af løg, og fortsæt så skiftevis ingredienserne og slutter med løg. Er bedst hvis de opbevares i køleskab mindst én dag.

Serveres ved stuetemperatur som en appetitvækker eller som en hovedret.















Foto: © Steen Folsted




kalvekød stegt med granatæble





Ingredienser: 6 pers.

800 gram kalvekød
1 porre
1 gulerod
1 selleri
1 fed hvidløg
4 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 granatæbler
mel 1 spsk
hvidvin



Fremgangsmåde:

Rengør gulerod og de ydre filamenter af selleri.
Rens porrerne og fjern de hårde yderste blade og rødder.
Skæres i tynde skiver porre, gulerod og selleri og sætte dem i en gryde med lidt olie.
Kog i omkring ti minutter, tilsæt kødet og brun på alle sider, hæld kødet med hvidvin, salt og kog i omkring 45 minutter over svag
varme hvis det er nødvendigt at fugte kødet med vand.

Når kødet er kogt, sætte det i en gryde dækket med plastfolie.

Blend grøntsagerne, tilsæt saften af en granatæble, salt og peber og lad koge ved høj varme i et par minutter, indtil en glat sauce, hvis den bliver for flydende lad det tykkere med lidt mel.

Afskallede den resterende granatæble og sætte en håndfuld bønner i saucen.
tyndt skive stegen, sted i en stor stegepande et par spiseskefulde af sauce, kød udsnit og dække med de resterende sauce.

Gør godt at varme stegen og server med friske granatæble kerner granatæble på bøffer-















Foto: © Steen Folsted




æble og sød granatæble





Ingredienser: 4 pers.

for Brisee
- 250 gr. mel
- 125 gr. smør
- 2 spsk flormelis
- En knivspids salt
- En knivspids kanel

for fyldet
- 4 æbler
- 4 typen digestive
- rosiner
- rom
- Flydende creme
- Brun farin

Til saucen
- 1 granatæble juice
- 50 g sukker




Fremgangsmåde:

Forbered wienerbrød skorpe, der arbejder med fingrene smørret med mel, indtil du har en bunke krummer, danner springvandet tilsæt vand, salt, kanel og flormelis blandes hurtigt og plads i køleskabet indpakket med plastfolie.

Skræl æblerne, fjern kernen og placere dem i en gryde med vand, sukker og en smule kanel, lave mad til 10 min. Tør dem og lad afkøle. Når kold skåret hætten og med en masse tålmodighed, drænet æbler lidt af deres pulp.

Put denne sidste i en skål med knust kiks, fløde og rosiner, tidligere haft i blød i rom. Fyld skåle af æbler med denne pasta og drys med brun farin, tæt med toppen af æblet.
Rul dejen og skæres i kvadrater på ca. 15x15 at lægge æbler på dem og forsøge at belægge frugten ved hjælp af fingrene, og med en skarp boxcutter, efterlader en lille åbning i toppen for at tillade sukkeret mens madlavning at undslippe , hvorved man undgår, at dejen vil bryde.

Pensl med pisket æg og bages ved 180 grader i 30-40 minutter afhængigt af din ovn.
Til saucen: Bland granatæble juice sukker, og varme i en gryde med en knivspids kanel.










[ Tilbage ]



 

Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00    -    Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk




Denne side er oprettet 29. februar 2016