Madlavning for mænd        ·              Højene Skole - Forår 2016







Foto: © Steen Folsted


Er oversat fra engelsk ved hjælp af Google Translate.




Gorgonzola ost flan med selleri flavored med mandarin


Ingredienser - 8 pers.:

selleri 250 gr
Gorgonzola ost 200g
mælk 200g
mel 150g
ekstra jomfru olivenolie 35 gr
3 æggeblommer
2 æg
Mandarin 1
persille
salt
smør og mel til formene



Fremgangsmåde:

Smelt halvdelen teskefuld salt i 50 g varmt vand, og derefter blande det med 25 g olie. Bland mel med emulsionen, og når
dejen bliver glat og elastisk, danner en kugle, dække det og sætte det til hvile i køleskabet i 30 '. Varm mælk, tilsæt gorgon-
zola ost i små stykker og lad det smelte (ikke koge).

Lad det køle af blandingen, omrøring, tilsæt derefter æg og æggeblommer scrambled. Rul den Gorgonzola ost flan med selleri
flavored med mandarin dejen meget tynd og foret den med 8 forme (diameter ca. 8 cm) smurt og floured; trim pastaen langs
kanten; fylde formene med blandingen af blåskimmelost dækker med et blad af persille og bages umiddelbart ved 170 ° C i 20
minutter.

Tynde skiver selleri, sætte det i en gryde med en spsk olivenolie, saft af mandarin og en knivspids salt, tænde ild og springe
det over høj varme i 2 '. Serveres flan varm eller varm ledsaget af selleri mandarin.















Foto: © Steen Folsted




Avgolemono, æg og citron suppe (fra Cypern)


Ingredienser

Chicken 1 Kg
Ris 180 gr
2 æg
1 æggeblomme
1 gulerod
1 løg
1 stilk selleri
laurbær
dild
citron
grov og fin salt
peber



Fremgangsmåde:

Skræl guleroden, løg og selleri og samle dem i en stor gryde fyldt med koldt vand. Dyp kyllingen, vasket, parfumeret med 1-2
laurbærblade, en knivspids salt og kog i 1 time og 20 'fra den stigende af kog. Tøm kylling og belaste suppen gennem en fin-
masket si. Retur suppen på komfuret og lad det reducere til 20 '.

Fjern skindet af kyllingen, og skæres kødet i stykker, salt stykkerne, dække med folie og lad stå, mens bouillonen reduceres.
Tilsæt ris til bouillon og kog i 15 '. Scrumble 2 æg og en æggeblomme med saft af en citron.

Fjern suppen fra varmen og tilsæt scrumbled æg, rør forsigtigt og sætte på meget lav varme i 2-3 «, vendte sig til at sikre,
suppen ikke blev hard.Turn fra, tilsæt salt, peber og tilsæt stykker af kylling. Servér suppen straks, rørsystemer varmt og
parfumere med kviste af dild.















Foto: © Steen Folsted




Blæksprutte proppet med zucchini sauce





Ingredienser: 6 pers.

blæksprutte 6 stk (900 g)
zucchini 400 gr
grønne zucchini 80 gr
aubergine 80 gram
lag af rød peber 80 gr
hjemmebagt brød uden skorpe 80 gram
gulerod 50 gr
skalotteløg 50 gr
revet pecorino ost 35 gr
timian
persille
mynte
hvidløg
peber
hvidvin
ekstra jomfru olivenolie
salt



Fremgangsmåde:

For opskriften på fyldte blæksprutter med sauce zucchini, skåret i små tern grønne zucchini, aubergine, gulerod og peberfrugt
og hakkede 30 g skalotteløg. Sauter skalotteløg i en gryde med 3 spsk olie og 2 kviste timian. Tilsæt gulerod, 1 efter 'peber,
efter den anden 2' aubergine og zucchini. Tilsæt salt og peber, kog i 4-5 ', skal du slukke ilden og sprede grøntsagerne køle af
på en bakke.

Groft blande brød, bland det med grøntsager, timian og persille, ost og 2 spsk olie (påfyldning). Rengør blæksprutte; fint skåret
fangarme, blanchere i 2 'i en gryde med lidt olie og en fed knust hvidløg, derefter tilføje dem til fyldet, fjerne hvidløg.
Fyld poserne af blæksprutter med fyldet, lukke dem med en tandstikker og sauter i 2 'i et ovnfast gryde med lidt olie, et fed
hvidløg og en kvist timian.

Hæld vin og bages ved 170 ° C i 7-8 «. Hak zucchini og kog i kogende saltet vand i 6-7 «, tilføje nogle mynteblade 2 ', før du
slukker. Køle dem i koldt saltet vand.
20 g hakkede skalotteløg og brun i lidt olie i 2 min. Tilføj den til zucchini og bland det hele med lidt olivenolie og en smule "af
de madlavning af blæksprutte, som justerer smag og tekstur af saucen. Serveres den med calamari.















Foto: © Steen Folsted




Skum pære crumble med chokolade og appelsin karamel


Ingredienser - 6 pers.:

frisk fløde 250g
sukker 80g
mandel mel 40 g
smør 40g
00 mel 30g
Kakao 30 g
gelatine ark 5 gr
2 store pærer
1 appelsin



Fremgangsmåde:

Sammen i en skål for mel, kakao og smør, bland med fingerspidserne for at opnå en forbindelse smuldret (smuldre). Dæk med bagepapir en plade, spredt i crumble og bages ved 180 ° C i ca. 20 minutter. Blød i vand gelatine.

Skræl pærerne og pisk dem, så varme halvdelen af smoothie i en gryde, smelte gelé, squeeze, så bland det til at hvile, og lad det afkøle. Pisk fløden. Riv appelsin hud, så presse det at udvinde saften. Sukkeret opløses i en gryde over svag varme, tilsæt saften og orange hud revet og kog i 2-3 «, omrøring indtil den har antaget en tyk konsistens (karamel).

Fjern fra ovnen og lad afkøle crumble. Tilsæt flødeskum af pærer og distribuere det i 6 kopper eller briller. Komplet med orange karamel og smuldre.










[ Tilbage ]



 

Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00    -    Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk




Denne side er oprettet 20. januar 2016