Madlavning for mænd        ·              Højene Skole - Efterår 2015






                    
Foto: © Steen Folsted                                                              Foto: © Steen Folsted


Er oversat fra engelsk ved hjælp af Google Translate.




Aubergine parmigiana omviklet med stracciatella og crusty squash


Ingredienser - 4 pers.:

2 auberginer
150 g hakket Tomato
50 g parmesan
2 Fillo dejen
150 g mozzarella
50 g frisk fløde
20 g Basil
Salt
Mel
Stegeolie
2 squash
Preparazione



Fremgangsmåde:

Skær auberginer i cirkulære skiver, ca. 1 cm thiskness, salt og lad dem hvile i en time.
Så tør auberginer, passere i mel, og steg i varm olie. Efter dette, for små kager sætte en aubergine skive, dække med
nogle tomat, parmesan revet en, d én basilikum blade. Gør det at bygge et lille tårn lavet med alt tre skiver af aubergine.

Så pak de opnåede kager med fillo dejen. Tomobtain en cylinder, tilføje nogle olivenolie, amd lave mad i Oves i 15 minut-
ter ved 180 grader.

Skær squash julienne og sætte dem i nogle minutter i koldt vand.
Gør stracciatella opskæring mozzarella i striber, og blande det med cremen. Lad det hvile i et par minutter.
Når parmigiana er klar, tjener i retter topping med straccaitella, squash julienne og en basilikum blade.














                    
Foto: © Steen Folsted                                                              Foto: © Steen Folsted




Tagliatelle med asparges og rejer


Ingredienser - 4 pers.:

300 g mel
3 æg
Ekstra jomfruolie
200 g grønne asparges
150 g rejer
Salt
Peber



Fremgangsmåde:

Først og fremmest gør pasta blanding flor og æg til aboit ti minutter, derefter bruge rollpin eller en pasta maskine,
lave en pasta folie på omkring 0,5 mm tykkelse. Derefter skæres tagliatelle fra det. Put tagliatelle i en skål blande
dem med lidt mel.

Kog asparges i saltvand i ca 10 minutter.

Vask rejer.

Sæt asparges i en blander gemme kanterne, med lidt olie, salt og noget vand.

Kog pasta i kogende saltet vand i 2 minutter.

I mellemtiden i en pande sætte en skefuld olie, og rejer. Når pastaen er klar, bland det med rejer og halvdelen af
asparges sauce.

Serveres i skåle sætte nogle sauce, pasta og slut med asparges kanter.













                    
Foto: © Steen Folsted                                                              Foto: © Steen Folsted




Fyldt svinekød i Cantaloup melon sauce og kogte kartofler





Ingredienser: 4 pers.

600 gr nakkefilet
4 kartofler
2 fed hvidløg
1 gren Rosmarin
Salt
Ekstra jomfru olivenolie
2 tomater flåede
50 g persille
50 g basilikum
20 g oregano
1 chili
2 kg Salt
100 g parmesan
100 g brød




Fremgangsmåde:



Til fyldet
Bland tomater, oregano, basilikum, Persil, chili, parmesan revet, lidt olivenolie i en blænder.

For kød:
Skær kødet i 4 thisk skiver, derefter foretage et snit i hver skive på den ene side, for at gøre en slags lomme. Så ved
hjælp af en sæk en poche, fylde lommerne med fyldet.
Ved hjælp af en stegepande, med en skefuld olivenolie og et fed hvidløg hele og nogle Rosmarin i, blot lukke svinekød
ristning det på hver side for nogle minut. Herefter løber svinekød i en bageplade og derefter i en ovn i 25 minutter ved
180 grader.

For kartoflerne:
Dæk med salt en bageplade. Put kartofler skåret i halve på salt, derefter dække helt med salt, og kog i ovnen i 45/55 min.

For melon sauce:
Peel, tom fra frø og skæres i stykker en Cantaloup melon, og kog cvered i ovnen i 25 minutter, derefter tørre det og pas-
sere i en mixer med lidt salt og olivenolie. Passere gennem et filter før servering

Sammensæt parabol sætte sauce som basis, så på det kødet og kartoflerne.












                    
Foto: © Steen Folsted                                                              Foto: © Steen Folsted




Pasteis de nata


Ingredienser - 4 pers.:

250 g butterdej
0,25 lt vand
150 gr sukker
1 skeen mel
1,75 dl mælk
4 æggeblommer
1 æggehvide
Pulveriseret sukker, kanel




Fremgangsmåde:

Varm sukker i vand, indtil der er smeltes og tæt Smelt mel i et par mælk, de tilsæt resten af mælken, æggeblommer
og æggehvide, scrumbled.
Tilsæt smeltes sukker og varme alle på bain marie, altid vende i 10/12 minutter.

Sæt smørret dejen i formerne, og fyld den med cremen. Kog det i ovnen ved 250 grader i 15/20 minutter. Serveres
dækker withsome flormelis eller kanel, som du foretrækker.

















[ Tilbage ]



 

Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00    -    Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk




Denne side er oprettet 18. november 2015