|


Foto: © Steen Folsted
Er oversat fra engelsk ved hjælp af Google Translate.
Røde bønner felafel med løg sauce
Ingredienser - 6 pers.:
450 g hvide bønner
1 citron
50 g mel
2 skeen Persil hakket
2 fed hvidløg
1 løg
1 chili
1 tsk Spidskommen
1 tsk koriander
1/2 tsk Curcuma
Gaer
2 spoon Sesam frø
Til saucen:
3 løg
Olivenolie
1 glas hvidvin
En kogt kartoffel
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Kog bønnerne i varmt og saltet vand, indtil de er møre, derefter reducere bønnerne i ren 'i en mixer. Hak hvidløg, Persil,
chili og løg. Bland alle sammen, med gurkemeje, mel, spidskommen og koriander, citronsaft og gear.
Danner små kugler og lad dem hvile i 15 minutter i køleskabet.
Imens sætte nogle olivenolie i en gryde, og steg løgene cutted i små terninger. Når løg begynder at ændre farve, tilføj
et glas hvidvin. Efter et par minutter, tilsæt salt og peber, kogt kartoffel cutted i stykker og noget vand, og kog i nogle
minutter.
Efter dette reducere alle i en creme med en mixer, vinder addong noget vand og olivenolie evt.
Cover bolde med Sesam frø og steg dem i olie, så tjene lægge sauce på bunden en vis felafel på toppen.


Foto: © Steen Folsted
Ørred med kirsebær løg og kartofler
Ingredienser - 4 pers.:
2 ørreder
1 æggeblomme
10 rosiner
1 løg
1 selleri klinge
3 Salvia blade
1 Rosmary gren
Nogle mel
1 citron hud
Vegeta bouillon (1 løg, selleri 1 klinge, 1 gulerod)
Eddike
Olie
Salt
500 g kartofler
200 g kirsebær løg
Fremgangsmåde:
Sæt rosiner i vand i 15 minutter.
I en pande koge kirsebær løg med lidt olie, salt og peber.
Put nogle kartofler i ovnen med nogle smør og Rosmary, og kog den overdækkede.
I en casserolle, varm 3 olie skeer, tilsæt derefter løg, salvie, Rosmary og selleri hakket. Lad det koge i cirka 5 minutter,
tilsæt derefter ørreder cutted i store stykker efter at have dækket dem med noget mel, og tilsæt 5 skeer af Winegar,
citron hud revet og rosiner.
Efter nogle minutter tilsættes et glas Vegeta bouillon.
Cover og kog i ca 10 minutter.
Når ørreder er kogt, få off casserolle, og med lav ild tilføje i casserolle æggeblommen krypteret med nogle Vegeta
bouillon, og bland alle sammen.
Serveres ørred med saucen, løg og kartofler.


Foto: © Steen Folsted
Marengo kylling
Ingredienser: 4 pers.
1 kylling ca. 1500 g
3 skeer olivenolie
5 flåede tomater
1 glas hvidvin
bouillon
1 fed hvidløg
6 små æg
12 rejer
6 stykker brød friturestegt
Persil
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Skær kylling i 6 stykker.
I en casserolle sætte olie, så når varm tilsæt kyllingen, salt og peber, lad det stege nogle minutter på hver side, derefter
fortsætte madlavning det dækket ved lav ild. Når næsten klar, få det ud fra casserolle. Så i casserolle tilføje tomater,
hvidvin og hvidløg, et glas bouilon og reducere saucen, og derefter sætte gang kyllingen i gryden, og lad det blive varmt.
Før servering steges æggene i en stegepande, og brødet i et par olie på begge sider, og kog rejer i noget vand med et glas
hvidvin.
Serveres kylling med sauce, brød med æg og rejer.
Sæt nogle Persil hakket på toppen.


Foto: © Steen Folsted
Mascarpone og chokolade cup
Ingredienser - 4 pers.:
3 æggeblommer
Sukker 100 g
Sort chokolade hakket i små stykker
Smør 15 g
Mascarpone 350 g
Sort chokolade 150 gr
Marsala 1 glas
Frisk fløde 50 gr
Preparazione
Fremgangsmåde:
Smelt chokoladen en bain marie, og tilsæt smør. Når dette er smeltes, tilsættes varm fløde, og bland. Dæk cremen opnået,
derefter whisp æggeblommerne med sukkeret. Tilføj derefter mascarpone og marsala.
Tilføj 1/3 af denne mascarpone creme til chokolade fløde fremstillet før.
Lad de to cremer hvile i køleskabet i 10 minutter dækket.
I et glas sætte nogle skeer af hvid creme, derefter nogle af brun en, så hvid igen, så brun. Afslut med nogle chokolade stykker.

[ Tilbage ]

Steen Folsted Andersen TLF : 98 92 83 00 - Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|