Madlavning for mænd        ·              Højene Skole - Efterår 2015





Foto: © Steen Folsted




Er oversat fra engelsk ved hjælp af Google Translate.




Løg og sorte oliven kage


Ingredienser - 4 pers.:

200 g mel
100 g smør
4 rødløg
150 g sorte oliven

Til besciamella

500 ml mælk
45 g mel
50 g smør
Muskat nod
Salt
Peber



Fremgangsmåde:

Først og fremmest oprettet Brisee dejen sætte i en mixer mel og smør koldt skåret i små stykker. Tænd mixer og hvornår De
vil få en kornet mix, tilsæt vand. Sæt dejen i køleskabet i 1/2 time.

Så med en rulle pin gøre det fladt omkring 3 mm tyk, og sætte det i en runde bagning formular. Kog det i ovnen ved 180 grader
i 15/20 minutter med nogle weigy på det (tidl. Tørrede kikærter).

Forbered besciamella saucen smeltin smør i en casserolle, tilsæt derefter mel og blandes. Når godt blandet add mælk, og bringe
det t kog turning.then tilsæt salt og muskat Nod og sluk brand.

Bland oliven med besciamella, og fyld med tis dejen. Skær løg i ringe og læg dem på toppen, riv lidt parmesan på, og lave mad
i ovnen i 20 minutter ved 180 grader.













Ris sauter 'med kalvekød kødboller og kål sauce


Ingredienser - 4 pers.:

100 g ris
100 g oksekød hakket
1 kål
1 æg
40 g parmesan revet
1 fed hvidløg
1 dl hvidvin
4 dl vegetabilsk bouillon
1 dl kalvekød sauce
30 g smør
Ekstra jomfru olivenolie
Salt og peber



Fremgangsmåde:

Toast ris i en varm casserolle med 20 g smør, derefter tilføje nogle vin. Kog ris til omkring 14 minuteses tilføje trin for trin
den vegetabilske bouillon lavet med et løg, en gulerod og en selleri klinge med lidt salt.

Efter madlavning, slukke ild og tilsæt 10 g smør og 30 g parmesan, salt og peber.

Sæt ris i metal former for omkring 8 cm i diameter, så lad det blive koldt i køleskabet.

Mens vi venter på ris ti bliver kold, bland hakket oksekød med æg, parmesan, salt og peber, og danne kugler af cirka 10
gram hver.

I en gryde sætte kål, hvidløg hakkes med nogle olivenolie og salt. Når halvdelen kogt, tilsæt kødboller og bringe dem til at
lave mad. I mellemtiden i en varm ficere gryde med lidt olivenolie, koge ris kager, og lad dem blive sprød på begge sider.

Pisk kål, derefter bruge cremen som grundlag i skålen, og server med ris kage og et par frikadeller. Top det med kalvekød
sauce.













For kalvekød sauce:





Ingredienser:

3 fed hvidløg
2 løg
1 Lauer blad
500 g kalvekød
50 gr smør
20 g ekstra jomfruolie
4 liter vand




Fremgangsmåde:

Rene løg og skær dem i små terninger. Læg kødet hakket ina casserolle med smør, tilsæt derefter løg, Lauer, hele hvidløgsfed,
og slå nogle minutter. Derefter tilsættes to liter vand, og reducere på et sirup konsistens.
Rpepat den samme operation med de to andre liter, derefter filtreres.













Foto: © Steen Folsted




Svinemørbrad i lakrids og løg sauce


Ingredienser - 4 pers.:

600 g svinemørbrad
1/2 lakridsrod
3 selleri blade
20 cc vegetabilsk bouillon
2 fed hvidløg
220 g smør
Ekstra jomfruolie
Salt, peber
1 løg, 1 gulerod, 1 selleri klinge til vegetabilsk bouillon




Fremgangsmåde:

Skær fedt fra svinemørbrad, derefter skæres i 4 skiver. Bind hver skive med en gastronomisk reb. Få de dele, du kasserede,
og læg dem i et casserolle med ekstra jomfru olie, og når de begynder at ændre farve, tilføje nogle smør, den hvidløgsfed
hele, og endelig Lakrids skåret i stykker.

Dæk med lidt vand og lad det koge i omkring ti minutter. Derefter passere sauce i et filter, og reducere væske med ca. halv-
delen i samme casserolle.

Skræl løgene, skær dem julienne og steg, med lidt olivenolie. Kog dem med nogle vegetabilsk bouillon og når du er klar salt
dem.

Skær selleri i stave på ca. 4 cm, skræl dem, og kog dem i bouillon i ca 4 minutter.

Kog svinemørbrad i en gryde med 200 g smør på begge sider, tilsæt derefter salt og peber.

Komponere fadet starter med en seng af løg i midten, og derefter placere svinekød på det, slut af med lakrids sauce, et stykke lakrids, og selleri sticks.













Foto: © Steen Folsted




Halawet el jibn


Ingredienser - 4 pers.:

800 gr mozzarellaost
1/2 glas semulje
3 glas Ashta
3 glas sukker sirup
Knuste pistacienødde
r 1 citron

Fremgangsmåde:

Opsæt sukkersirup hjælp 3 glas sukker og 1 glas vand, turnin det, indtil sukkeret er helt smeltes, så bringe det i kog. Efter
at slukke ilden og tilsæt saften af en citron.

Skær mozzarella i tern, derefter varme dem op i bain marie, altid dreje. Tilføj semulje altid drejning, tilsæt derefter 1/2 glas
sukker sirup, altid dreje, indtil det bliver en kompakt smeltes pasta.

Sluk for varmen og få en lille stykke af denne pasta, gøre det fladt med en rulle pin eller med hænderne, derefter skæres
den i firkanter på omkring 10x10, sætte nogle Ashta i midten og rulle op.

Sæt alle rullerne i et fad, dæk med pistacienødder og med sukkersirup og tjene.









For l'Ashta


Ingredienser:

4 glas mælk
1 glas creme
3 spiseskefulde sukker
1/2 glas majsstivelse smeltes i 1/2 glas vand
7 skiver brød uden skind

Fremgangsmåde:

Bland mælk, fløde og sukker, drejning, og bringe det i kog. Derefter tilsættes brød i terninger, og drej, indtil brødet er helt
smeltes. Tilsæt derefter majsstvelse smeltes drejning uden at stoppe.

Lad Ashta blive kold i køleskabet før brug.









[ Tilbage ]



 

Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00    -    Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk




Denne side er oprettet 21. oktober 2015