Madlavning for mænd        ·              Skallerup Klit - Forår 2015







Foto: © Flemming Carlsen




Kyllinge karry supppe


Ingredienser 4 prs.

1 lille kylling 800 g
1 stort løg i kvarter
1 fintsnittet porre
2 fed hvidløg
et par tørrede kafirlimeblade
1 stykke tyndtskåret citronskal
5 peberkorn
ca. 1 liter vand
1-2 tsk salt
1 spsk smør
1 spsk karry
1 spsk mel den sigtede bouillon
125 g enokisvampe
1 bdt. Forårsløg



Fremgangsmåde:

Skær kyllingen i halve eller kvarter og læg kødet i en gryde med løg, porre og hvidløg samt limeblade, citronskal og peber-
korn. Hæld vand over, bring det hele i kog, skum suppen og tilsæt salt. Lad derefter det hele snurre 40-45 min., til kødet
er helt mørt.

Tag kyllingekødet op og sigt suppen. Smelt smørret i gryden, drys karry og mel over og bag af. Spæd med kyllingesuppen
lidt efter lidt og lad suppen koge igennem. Tjek smagen og læg de fine svampe i til sidst.

Pil skind og ben fra kyllingekødet, således der kun er det reelle kød tilbage. Skær kødet i mindre stykker. Anret suppen i
skåle med kyllingekød og svampe og drys med forårsløg.














Foto: © Flemming Carlsen




Spinat Wraps med spinat


Wraps: - 4 prs.

2 æg
50 g spinat
salt, peber og lidt paprika


Fyld:

Røget laks
Lidt feta
Lidt grøn pesto
Masser af sprød salatmix

Blend baby spinat med en smule vand . Pisk æggene godt og tilsæt den blendede spinat. Krydr med salt og peber og evt. paprika. Pandekagerne steges på panden ligesom almindelige pandekager.













Foto: © Flemming Carlsen




Wok ret med svin


Kød marinade: - 4 prs.

1 finger ingefær finthakket
2 frisk chili finhakket
2 fed hvidløg presset
Olie
Soya
Peper


Wokretten:

500 g.svinekød i tern
200 g.champignon skiveskåret
1 bdt. forårsløg skiveskåret
2 bananer
35 g. hasselnødder
1 håndfuld rosiner
1 lille ds. papaya
0.5 ds. kokosmælk
2 spsk. jordnøddesmør
2 spsk. mango chutney
1 spsk. rød karry pasta
8 cherry tomater
0.5 citron saft + skal
1 spsk. honning
olievnolie
smør



Fremgangsmåde:


Marinade: Rør ingredienserne sammen, gem lidt chili til wokken. Kom marianden på svinekødet og lad det stå i minimum
30 min, gerne natten over.



Wokken: Steg champignonerne i smør i 3-5 min. Tag dem af wokken. Steg derefter svinekødet i olie. Tilsæt bananerne når
kødet er halvfærdigt. Når dette er stegt sammen tilsæt da kokosmælk og resten af ingredienserne. Kom som det sidste
forårløg, det sidste chili, hasselnødder og rosiner i.

Lad simre i minimum 10 min.














Foto: © Flemming Carlsen




Chokolade mousse med Bær!


Ingredienser

255 g chokolade 70%
3 spsk. kakaopulver ren
3 tsk. kaffepulver
½ tsk. vaniljeessens
12 spsk. vand
12 stk. æggehvide
12 spsk. sukker
210 g græsk yoghurt, 10%
300 g forskellige bær, friske



Fremgangsmåde:

Hak chokoladen fint og smelt den i et vandbad, tilsæt heri kakao, kaffepulver, vanilieesens og 2 spsk. koldt vand.

Rør det forsigtigt sammen og fjern skålen fra varmen.

Hæld 2 spsk kold vand i chokolade blandingen og rør det nænsomt sammen og sæt blandingen til at køle.

Pisk æggehvider til de er næsten stive, pisk sukker i, til massen er glat og gylden.

Bland yoghurt i den nedkølede chokolade blanding, tilsæt 2/3 af æggehviderne og bland det forsigtigt sammen.

Tilsidst blandes resten af æggehviderne i til det er glat, må endelig i overrøres.

Kom lidt bær i kaffekopper eller glas og hæld chokolade mousse i , pynt med friske bær og sæt på køl i min. 1 time.















[ Tilbage ]



 

Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00    -    Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk




Denne side er oprettet 14. januar 2015