

Foto: © Flemming Carlsen
Kyllinge karry supppe
Ingredienser 4 prs.
1 lille kylling 800 g
1 stort løg i kvarter
1 fintsnittet porre
2 fed hvidløg
et par tørrede kafirlimeblade
1 stykke tyndtskåret citronskal
5 peberkorn
ca. 1 liter vand
1-2 tsk salt
1 spsk smør
1 spsk karry
1 spsk mel den sigtede bouillon
125 g enokisvampe
1 bdt. Forårsløg
Fremgangsmåde:
Skær kyllingen i halve eller kvarter og læg kødet i en gryde med løg, porre og hvidløg samt limeblade, citronskal og peber-
korn. Hæld vand over, bring det hele i kog, skum suppen og tilsæt salt. Lad derefter det hele snurre 40-45 min., til kødet
er helt mørt.
Tag kyllingekødet op og sigt suppen. Smelt smørret i gryden, drys karry og mel over og bag af. Spæd med kyllingesuppen
lidt efter lidt og lad suppen koge igennem. Tjek smagen og læg de fine svampe i til sidst.
Pil skind og ben fra kyllingekødet, således der kun er det reelle kød tilbage. Skær kødet i mindre stykker. Anret suppen i
skåle med kyllingekød og svampe og drys med forårsløg.


Foto: © Flemming Carlsen
Spinat Wraps med spinat
Wraps: - 4 prs.
2 æg
50 g spinat
salt, peber og lidt paprika
Fyld:
Røget laks
Lidt feta
Lidt grøn pesto
Masser af sprød salatmix
Blend baby spinat med en smule vand . Pisk æggene godt og tilsæt den blendede spinat. Krydr med salt og peber og evt. paprika. Pandekagerne steges på panden ligesom almindelige pandekager.


Foto: © Flemming Carlsen
Wok ret med svin
Kød marinade: - 4 prs.
1 finger ingefær finthakket
2 frisk chili finhakket
2 fed hvidløg presset
Olie
Soya
Peper
Wokretten:
500 g.svinekød i tern
200 g.champignon skiveskåret
1 bdt. forårsløg skiveskåret
2 bananer
35 g. hasselnødder
1 håndfuld rosiner
1 lille ds. papaya
0.5 ds. kokosmælk
2 spsk. jordnøddesmør
2 spsk. mango chutney
1 spsk. rød karry pasta
8 cherry tomater
0.5 citron saft + skal
1 spsk. honning
olievnolie
smør
Fremgangsmåde:
Marinade:
Rør ingredienserne sammen, gem lidt chili til wokken. Kom marianden på svinekødet og lad det stå i minimum
30 min, gerne natten over.
Wokken:
Steg champignonerne i smør i 3-5 min. Tag dem af wokken. Steg derefter svinekødet i olie. Tilsæt bananerne når
kødet er halvfærdigt. Når dette er stegt sammen tilsæt da kokosmælk og resten af ingredienserne. Kom som det sidste
forårløg, det sidste chili, hasselnødder og rosiner i.
Lad simre i minimum 10 min.


Foto: © Flemming Carlsen
Chokolade mousse med Bær!
Ingredienser
255 g chokolade 70%
3 spsk. kakaopulver ren
3 tsk. kaffepulver
½ tsk. vaniljeessens
12 spsk. vand
12 stk. æggehvide
12 spsk. sukker
210 g græsk yoghurt, 10%
300 g forskellige bær, friske
Fremgangsmåde:
Hak chokoladen fint og smelt den i et vandbad, tilsæt heri kakao, kaffepulver, vanilieesens og 2 spsk. koldt vand.
Rør det forsigtigt sammen og fjern skålen fra varmen.
Hæld 2 spsk kold vand i chokolade blandingen og rør det nænsomt sammen og sæt blandingen til at køle.
Pisk æggehvider til de er næsten stive, pisk sukker i, til massen er glat og gylden.
Bland yoghurt i den nedkølede chokolade blanding, tilsæt 2/3 af æggehviderne og bland det forsigtigt sammen.
Tilsidst blandes resten af æggehviderne i til det er glat, må endelig i overrøres.
Kom lidt bær i kaffekopper eller glas og hæld chokolade mousse i , pynt med friske bær og sæt på køl i min. 1 time.

[ Tilbage ]

Steen Folsted Andersen TLF : 98 92 83 00 - Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|