Madlavning for mænd        ·              Skallerup Klit - Forår 2014






Perlebyg’otto med rødbede, gulerod og champignon


Ingredienser

7,50 dl perlebyg
3 stk. skalotteløg
75 g smør
750 g skrællet rødbede
450 g skrællet gulerod
375 g champignon
1,50 liter hønsebouillonsalt,
høvlet grana



Fremgangsmåde:

Skyl perlebyg grundigt i koldt vand. Sauter finthakket skalotteløg i smør ved middel varme. Skær rødbede, champignon og
gulerod i mindre stykker og steg dem sammen med løgene i 3 min. Tilsæt perlebyg og varm dem godt igennem.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen og lad risottoen koge under omrøring i 20 min. Spæd jævnligt med bouillon. Smag til med salt
og peber, drys med grana og server.













Jordskokkesuppe


Ingredienser

750 gram Jordskokker
500 gram Løg
620g ramKartofler
5 spsk. Olivenolie
20 dl. Hønsebouillon
2.5 tsk.Muskat, friskrevet *
6.25 dl. Piskefløde
5 spsk.Citronsaft. friskpresset
Groft salt
Peber



Fremgangsmåde:

Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i grove stykker. Pil løget og skær i tern.
Rist grøntsagerne i olivenolie i en gryde og tilsæt hønsefonden- Lad det simre i 20 minutter og tilsæt piskefløde og reven
muskat.
Lad det simre yderligere 5 minutter til alt er mørt.
Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft.
Pynt med Jordskokkechips og purløg.













Dampet lyssej m/ urter græskarpure og bagt pastinak


Ingredienser - 10 prs.

1.6kg g lyssej filét eller
4 gulerødder
4 stilke bladselleri
4fed hvidløg
4 tsk. gurkemeje
4 spsk. citronsaft
4 spsk. jomfru olivenolie
4 dl fiskebouillon
1 dl fløde
Salt og hvid peber
Pynt citronmelisse



Fremgangsmåde:

Skær filéterne i portion store stykker og drys med salt. Lad filéterne trække mens du renser og skærer grøntsagerne i grove
strimler med en skrællekniv.

Sauter grøntsagerne i en sauterepande i jomfru olivenolie og krydr med salt, hvid peber og citronsaft. Læg filéterne over
grøntsagerne, hæld fiskebouillon og fløde ved, damp fisken under låg ved svag varme til den er hvid og fast.













Græskarpuré


Ingredienser

1/2 - 1 hokkaidogræskar (alt efter størrelsen)
1 porre
1 pastinak
Vand
Citron
Smør
Salt



Fremgangsmåde:

Skær græskar, den nederste, hvide halvdel af en porre og pastinakken i grove tern og kog møre i saltet vand. Blend alt
undtaget vandet til en puré, med lidt smør. Smag til med citronsaft, salt og peber og justér evt. konsistensen med lidt
af vandet, grøntsagerne har kogt i.













Bagte Pastinakker


Ingredienser

1kg pastinakker
2spsk. Andefedt
3spsk. Cidereddike
2fede hvidlød
1bt. Bredblader persille
Skræl persillerødderne og skær dem ud i grove ”fritter”.



Fremgangsmåde:

Kom persillerødderne i et ovnfast fad, og vend dem med andefedt, eddike, knust hvidløg, honning salt og peber.

Kom rødderne i ovnen,og bag dem i ved 180 i 15-20min.til de bliver gyldne og møre og vend der efter grov hakket
persille i.













Daddel-krydderkage


Ingredienser

300 gram dadler
250 gram mandler
100 gram smør
6 æg pænt store
1 nip salt
og valgfri smagstilsætning (hvis man laver krydderkage)
1 tsk kanel
1/2 tsk stødt ingefær
evt 1/4 tsk stødte nelliker



Fremgangsmåde:

Put mandler i foodprocessor og kør til fint mel.
Tilsæt dadler og kør til de er fintdelt.
Tilsæt smørret.
Tilsæt salt og krydderier.
Så samles dejen med æggene.
Hæld i smurt springform og bag ved 160 g i ca 35-40 min.













Vanillecreme


Ingredienser

40 gram Maizena majsstivelse
50 gram Sukker
1 stor Æggeblomme
1 vanillestang
5 dl. Sødmælk



Fremgangsmåde:

Sukker, maizena og vanillekorn blandes og piskes godt med 1 dl af mælken. Til sidst tilsættes æggeblommen.

De resterende 4 dl sødmælk koges op i en gryde med den tomme vanillestang.

Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder og hældes straks i en kold beholder.

Afkøles helt.








[ Tilbage ]



 

Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00    -    Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk




Denne side er oprettet 26. februar 2014