|


Rodfrugte suppe m/smør ristede jordskokker og skozonerod spiral
Ingredienser - 10 pr.
2 kg blandet rodfrugter
3 syrlige æbler
3 spsk. koldpresset rapsolie
6 hvidløg
9 kviste timian
4½ l vand
3 dl piskefløde
9 spsk æblecidereddike
Frisk bredbladet persille
1½ tsk cayennepeber
200g jordskokker
Havsalt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Klargør grøntsagerne samt æblet og skær dem i grove terninger.
Kom rapsolie, timian og hele hvidløgsfed i en stor gryde, hvorefter du svitser grøntsagerne i gryden.
Tilsæt vand og lad det hele kog i ca. 15 minutter.
Tilsæt herefter fløde og lad koge i yderligere 5 minutter.
Blend nu det hele i en blender, kom blandingen tilbage i gryden og smag til med salt, peber og eddike.
Hak persillen fint og skær jordskokkerne fint ud og riste dem sprøde på panden.
Anret suppen i suppeskåle og drys med persille og jordskokker.

Naanbrød
Ingredienser
30 g gær
2½ dl lunkent vand
4 spsk. græsk yoghurt 10 %
2 spsk. olie
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
450 g hvedemel
4 spsk. olie
havsalt
5 stilke rosmarin, skåret i mindre stykker
Fremgangsmåde:
1. Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt yoghurt, olie, salt og sukker, og rør godt. Kom hvedemelet i, lidt ad gangen,
til du har en glat dej. Stil dejen lunt, og smør overfladen af dejen med lidt olie. Lad dejen hæve i ca. 1 time.
2. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Rul den ud med en kagerulle til et stort, fladt brød. Læg brødet på en
plade med bagepapir; pensl godt med olie, drys med havsalt og rosmarinkviste, og bag det øverst i ovnen ved 225° i ca.
10-12 minutter, til det er flot gyldent.


Farseret kalve inder lår
Ingredienser
2.5 kg kalve inderlår
2 rødløg
2 spsk. Kapers
1 bt basilikum
Fint revet skal af en citron
4 stænger bladselleri
2 fed hvidløg
1 løg
1 dl æble saft
5 dl bouillon
Fremgangsmåde:
Skær kalveinderlår op, så du får et kvadrat. Der måler ca 30gange30cm, og bank let med en kødhammer, så kødet for en ens
tykkelse over det hele. Krydr med salt og peber. Hak rødløget, og kom det ud overbrystet sammen med kapers, citronskal og
basilikum, fordel fyldet jævnt.
Rul kødet stramt som en roulade, og bind det op med kødsnor så det bliver en flot ensartet rulle. Brun kødet af på alle sider.
Tilsæt bladselleri, hvidløg løg og lad det brune med i et par minuter. Kom kødet i en bradepande og tilsæt bouillion og krydre
med salt og peber.
Kom det i oven og lad det braisere i ca 1½ time og lade det trække 15min i væden.

Pommes duchesse
Ingredienser
2000g kartofler
7.5 Æggeblomme
125g Smør
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre, ca. 20 min., hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos
kartoflerne igennem en sigte, og rør med æggeblommer og smør. Smag til med salt og peber.
Fyld i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt massen ud på bagepapir i små toppe.
Bag i 10 min. ved 225 grader C. alm. ovn, til de er gyldenbrune.

Citronfromage
Ingredienser
12 blade husblas
9 hele pasteuriserede æg
300g sukker
Revet citronskal af 2-3 citroner
3 dl citronsaft (alt efter hvor sur, du vil ha' den)
1,5 l piskefløde
Fremgangsmåde:
Udblød husblas i kold vand, alt imens æg og sukker piskes lyst. Kom den opblødte husblas op i en gryde og smelt dem med
den væske, der hænger ved.
Hæld nu citronsaft og revet citronskal ned i den smeltede husblas under omrøring. Rør citronsaften med husblas i æggemassen.
Vær grundig med piskeriset. Pisk halvdelen af fløden til skum og vend flødeskummet i massen. Kom fromagen i portionsglas
eller i en større skål og sæt på køl i mindst 3-4 timer.
[ Tilbage ]

Steen Folsted Andersen TLF : 98 92 83 00 - Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|