Madlavning for mænd      ·              Skallerup Klit - Efterår 2012






                    
Foto: © Steen Folsted




Fyldt svinemørbrad med confiteret kartoffel.


Ingredienser - ( 4 personer)

1 kg svinemørbrad
250 flødeost naturel
en pakke lufttørret skinke eller bacon
blandet friske krydderurter
½ liter fløde




Fremgangsmåde:

Snit halvt ned i svinemørbraden, derefter bankes den flad og fyldes med flødeosten. Rul mørbraden sammen som en pølse
og pak den derefter ind i skinke. Brun mørbraden af og kom den i et ildfast fad, tilsæt start med at fin hakke de friske
krydderurter, bland dem i flødeosten og smag til med salt og pepper.

Derefter fløde så den er halvt dækket. Kom den i oven ved 180 grader i ca 20 min.. Og lad den så trække færdig i fløden.











                    
Foto: © Steen Folsted


Kartoflerne:

4 store bagekartofler
ca 500g andefedt
3 stilke rosmarin
4 fede hvidløg

Skræl og skær kartoflerne til og skær dem til, varm andefedtet op og tilsæt rosmarin og hvidløg.
Kom kartoflerne i og lad dem små simre i andefedtet i ca 20 min. (de må ikke bulderkoge kun små simre).













Foto: © Steen Folsted




Fransk Citrontærte.


Ingredienser - ( Ca. 14 personer)

Mørdej
300 g hvedemel
150 g stuetempereret smør
100 g flormelis
1 æg (str. L)

Citroncreme
½ polynesisk vaniljestang
1½ dl piskefløde
100 g sukker
2 æg (str. L)
Saft og skal af tre vaskede citroner
½ tsk majsstivelse

Marengs
100 g æggehvider
85 g flormelis

Desuden
Ca. 400 g tørrede kikærter
1 firkantet aluminiumstærteform med løs bund (ca. 24cm x 24 cm)
En bunsenbrænder




Fremgangsmåde:

Mørdejen:
Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne til en ensartet dej. Stil den koldt i ½ time inden udrulning. Rul dejen relativ
tyndt ud i en anelse mel. Læg forsigtigt den udrullede dej ned i tærteformen (denne type skal ikke smøres).
Tryk dejen forsigtigt fast til sider og bund. Tryk overskydende mørdej af kanten. Læg bagepapir over og fyld op med de tør-
rede kikærter.
Bag bunden i ovnen ved 170 grader i ca. 15-18 minutter, til den er let gylden.
Afkøl den bagte bund i køleskabet – lad den blive i formen.
Når den er kold, fjernes kikærterne forsigtigt – lad stadig bunden forblive i formen.

Citroncreme:
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret
med kniven, så kornene skilles ad. Kom vaniljesukker og de resterende ingredienser op i en blender og blend dem til en fin
suppe.
Hæld den op i tærtebunden og bag den i ovnen ved 110 grader i en ca. 35-40 minutter, til citroncremen har sat sig og giver
efter ved et let tryk. Afkøl den bagte tærte helt i køleskabet i minimum 3 timer og befri den herefter forsigtigt fra formen.
Placer tærten på det fad, den skal serveres på.

Marengs:
Pisk æggehvider og flormelis stive med en håndmikser. Fordel marengsen ovenpå den kolde citroncreme, top den gerne let op
her og der. Brænd med bunsenbrænder det øverste af marengsen, til den er let gylden over det hele.

Nyd citrontærten samme dag.







[ Tilbage ]



 

Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00    -    Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk




Denne side er oprettet 21. november 2012