Madlavning for mænd      ·              Skallerup Klit - Forår 2011







Foto: © Steen Folsted




Sådan laver du en lækker skinkestang.


Ingredienser
1 pakke frossen butterdej (425 g)
1 æg (til pensling)

Fyld
250 g champignon
100 g røget skinke (evt. skinkestrimler)
175 g flødeost naturel
2 tsk. sennep
½ tsk. salt
2-3 spsk. klippet purløg


Fremgangsmåde
Champignon skæres i skiver og svitses ca. 5 min. på tør pande.
Skinken skæres i strimler og kommes i en skål sammen med champignon, flødeost, sennep, salt og purløg. – røres godt.
Butterdejspladerne (der er optøet) lægges oven på hinanden, udrulles i ca. 25 x 35 cm (drys lidt mel over ved udrulningen)
- dejen lægges på bagepapir på en bageplade.
Fyldet fordeles i midten af dejen, og siderne skæres i strimler på skrå. De flettes ind over fyldet og pensles med æg.

Bages ved 200 grader ca. 35. min.

En lækker skinkestang er nu klar til servering - god appetit









Foto: © Steen Folsted



Börek med kødfyld


Ingredienser

Dej
10 dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. salt
½ dl. olie
2 dl. yoghurt naturel
2 æg
50 g. blødt smør eller margarine
1 pisket æg til pensling

Fyld:
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
300 g. hakket lammekød
2 dl. vand
2 spsk. Konc. tomatpuré
salt
groft kværnet peber


Fremgangsmåde
Kom 8-9 dl hvedemel i en skål sammen med bagepulver og salt. Pisk æggene sammen med olie og yoghurten og rør det sammen
med melblanding til en dej. Kom til sidst resten af melet og små stykker af det bløde smør i dejen og ælt det godt sammen.

Fyld:
Pil og hak løg og hvidløg og svits løgene i olie. Kom det hakkede lammekød i og brun det lidt, inden vandet hældes ved. Smag til
med tomatpuré, salt og peber. Lad fyldet simre ca. 5-7 minutter uden låg, så lidt af væden koger ind. Fyldet må ikke være for
fugtigt. Lav små boller af dejen, rul dem ud til cirkler og kom lidt af fyldet på. Knib kanterne godt sammen om fyldet og sæt bol-
lerne på bagepapir på en plade med sammenføjningerne nedad. Eller rul bollerne ud til cirkler, kom lidt fyld på den ene halvdel
af cirklen og fold den anden over til halvmåneformede börek. Pensl med æg og bag dem midt i en 225° varm ovn ca. 20-25 mi-
nutter, afhængig af størrelsen.
De penslede börek kan drysses med birkes eller "jomfru i det grønne" - kan købes i tyrkiske forretninger - før bagning.









Foto: © Steen Folsted



Baconruller med wok og hjemmebagt brød


Ingredienser

Baconruller:
En pakke bacon (8styk)
500g hakket oksekød
1dl fløde
1-2 æg (alt efter størelse)

Wok:
1 Brokoli
5 mellem store gulerødder
1 rød pepper
1/2 gul pepper
1/2 grøn pepper
2 porre
1 chilli
5 fed hvidløg
50g hvidkål
Soja
Cirka 300g ris
Evt. bønner og champignon

Brød:
25g smør
1/4L vand
1/4L ymer
25g gær
1tsk groft salt
Cirka 600g mel


Fremgangsmåde
Bland smeltet smør, vand og ymer, tilsæt gæret, rør godt, og tilsæt mel og salt. Ælt dejen og lad det hæve en halv time-en time.

Ælt igen, form 4 lange flutes og lad dem hæve et kvarters tid.

Skær pepperen og kålen i strimler, skær brokolien, porre og evt. champignoner ud.

Sæt risene over.

Bland alt det som skal i baconrullerne undtagen baconen i en skål. form små ruller og rul bacon omkring, sæt i ovnen ved cirka
180 Varmluft cirka 20-25min.

Pensel brødet med æg eller vand, og sæt det i ovnen sammen med rullerne.

steg alle grøntsagerne i en wok med noget olie. Efter de har stegt et stykke tid, bland de færdige ris i og steg 5 min mere.

Tag brød og ruller ud efter 20-25mim og server med wokgrøntsagerne.

Tips:
Man kan blande noget hvidløgs smør og komme det i små riller man skære i brødet, og så give det to min ekstra så smøren smelter.





[ Tilbage ]



 

Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00    -    Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk




Denne side er oprettet 24. marts 2011