

Foto: © Steen Folsted
Hvidvins dampede tigerrejer med jullien af urter og hvidløg.
Serveret med bagt brød med Oliven og tomat tappenade.
Ingredienser (10 pax)
50 stk. Tigerrejer
2 fed Hvidløg
1 stk. Persillerod
2 stk. Gulerod
2 stk. Porre (kun det grønne)
1 dl. Hvidvin
8 stilke Timian
50g sorte Oliven (uden sten)
50g Soltørrede tomater
Olie, salt, peber
Fremgangsmåde
Del Tigerrejerne på langs så de stadig hænger sammen ved halen.
Skær alle urterne i jullien og fint hak hvidløg og timian.
Skær skiver (ca. 1 cm) af lystbrød 2 stk pr. Person.
Kør Oliven på robotten til finthakket konsistens og tilsæt lidt olie, salt og citronsaft.
Kør soltørrede tomater på robotten til finthakket konsistens og tilsæt salt event. lidt olie.
Smør de to tappenader tyndt på brødet så i får en af hver.
Svits tigerrejer af i en lille smugle olie i en støbejernsgryde og tilsæt hvidløg, timian, urter og hvidvin. (Lad små simre i 2 min
under låg). Smag til med salt og peber.

Foto: © Steen Folsted
Amager koteletter
Ingredienser (10 pax)
500 gram Svinekoteletter
1 spsk. Olie
400 gram Løg, pillet vægt
600 gram savojkål
800 gram Kartofler, skrællet vægt
10 hele hvide peber
2 dl. Oksebouillon
Fremgangsmåde
(Skær koteletter i skiver 1 pr. person)
Krydr koteletterne med salt og brun dem hurtigt på en varm pande. Pil løgene, skær dem i tykke skiver fra top til rod og svits
dem i fedtstoffet.
Del kålen i 4 -6 stykker og lad det koge 4 -5 minutter i letsaltet vand. Skræl kartoflerne, skær dem i ca 1 cm tykke skiver og
lad dem koge i letsaltet vand 4 -5 minutter. Lad kål og kartofler dryppe af.
Læg kål i bunden af et smurt, ovnfast fad. Drys de hele peberkorn over. Fordel koteletterne, kartofler, løg ovenpå og top med
kål igen. Hæld bouillon ved.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader 35 minutter.

Foto: © Steen Folsted
Creme Brüllé
Ingredienser (10 pax)
2 dl. Past. Æggeblommer
7,5 dl. Fløde
1,5 dl. Mælk
120 g sukker
3 stk. vaniljestænger
Fremgangsmåde
Alt blandes og trækker 30 min, sigtes og bages uden vandbad ved 85 grader i 1 time.
Kør passions sorbet i ismaskine.
Drys et let lag sukker over Creme Brüllérne og brænd med gasbrænder..
[ Tilbage ]

Steen Folsted Andersen TLF : 98 92 83 00 - Mobil : 20 68 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|